28 / 04 / 2024

TOKİ'den kimler ev alabilir?

TOKİ'den kimler ev alabilir?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'dan ev sahibi olabilmenin birtakım şartları bulunuyor. TOKİ'den kimler ev alabilir? diyorsanız tıklayın..




Yoksul, dar ve orta gelirliyi konut sahibi yapmaya devam eden TOKİ'den ev sahibi olmanın bazı şartları var. Öncelikli şart, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Söz konusu konutlara başvuru ve ödeme şekilleri ise gelir düzeyine göre değişiklik gösteriyor. 


Tek haneden tek kişi şartı..

TOKİ'den kimler ev alabilir? sorusunun yanıtlarından biri de tek haneden tek kişi şartı. TOKİ'den konut almak için bir haneden tek kişinin başvuru yapması gerekiyor. Diğer bir ifadeyle bir hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabiliyor. 


TOKİ konutları nasıl alınır? 

TOKİ'nin üreteceği projeler, satışa çıkarılmadan önce ülke genelinde ulusal gazeteler, yerel gazeteler ve TOKİ'nin web sitesinde ilan ediliyor. Söz konusu ilanlarda ise konutun tipi, fiyatı ve ödeme koşulları, tarihleri ve başvuru yapılacak kurum ve başvuru için gerekli belgelerib tümü belirtiliyor. 


TOKİ konutları ne zaman teslim edilir? 

TOKİ'den alınan evlerin teslimi ise projeye göre değişmekle birlikte 14 ay ile 24 ay arasında seyrediyor. Konut alanların tapuları da borçları bittikten sonra hemen veriliyor. 


TOKİ konutları devredilebilir mi? 

TOKİ'nin yoksul grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemiyor. Ayrıca alıcı veya ailesinin, borç bitene kadar, sözleşme imzalanan konutta ikamet etmesi koşulu aranıyor. Alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde de sözleşmeleri feshediliyor. 


TOKİ konutları nasıl denetleniyor? 

TOKİ tarafından üretilen konutların denetimi yine TOKİ'nin teknik personeli veya müşavir firmalar yapıyor. 





Geri Dön