29 / 04 / 2024

tokiden kimler yararlanabilir

tokiden kimler yararlanabilir

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'den kimler yararlanır? Kimler TOKİ'den ev alabilir?

TOKİ'den kimler ev alabilir?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'dan ev sahibi olabilmenin birtakım şartları bulunuyor. TOKİ'den kimler ev alabilir? diyorsanız tıklayın..

Kiracılar dikkat! 4 milyon haneye elektrik desteği verilecek peki kimler yararlanabilir? 

İhtiyaç sahibi olan 4 milyon 53 bin hanenin elektrik faturası devlet tarafından ödeneceği kaydedildi. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 4 kişilik bir aile için aylık 216.82 Türk Lirası, 5 kişilik ve üzeri haneler için ise 260.19 Türk Lirası destek.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

SGK'lılara müjde! 5.625 TL para desteği geliyor: Kimler yararlanabilir?

SGK tarafından sigortalı vatandaşlara veya ailelerine belirli koşullar altında maaş bağlanma hakkı sunuluyor. Ancak bu yardımlardan faydalanabilmek için belirli şartlara uymak gerek. 5 bin 600 TL'ye kadar olan yardımlardan kimler yararlanabilir?

Ev Hanımlarına devletten 6.600 TL Destek! Nasıl Başvurulur ve Kimler Yararlanabilir?

Ev kadınlarına, devletten 6.600 TL'lik destek yapılacağı duyuruldu. Bu destek yıllık olup ev kadınlarına iki ayda bir 1100 TL ödeme yapılacaktır. Ev kadınlarını kapsayan bu destek ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. İşte ev kadınlarına 6.600 TL’lik destek hakkındaki detaylar…

Çocuklar için Süt Destek Projesi geliyor! Süt Destek Projesi'nden kimler yararlanabilir?

Ankara Büyük Belediyesi tarafından oluşturulan bir kampanya bu kez de çocukları kapsıyor. Çocuklar için yapılan süt desteği projesi, çocuk ve bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere maddi bir rahatlama sunuluyor. 

Yenidoğan Destek Paketi nedir? Kimler yararlanabilir? Nereden ve nasıl başvurulur?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çeken ailelere Yenidoğan Destek Paketi adı altında yardımda bulunuyor. İşte detaylar...

Yardım miktarı Nisan ayında 4.337 TL’ye çıktı…  Nasıl başvurabilirsiniz?

Binlerce vatandaşın faydalandığı devlet yardımlarından biri olan 4.337 TL destek ödemesi bu ay Ramazan bayramı nedeniyle erken ödendi. Listede adı soyadı bulunanlara hemen yapılan bu ödemeden kimler yararlanabilir?

1.000 TL bayram harçlığı verilecek! Başvuran alacak! Bayram harçlığı başvuru 2023!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bayram harçlığı kapsamında 1.000 TL'lik ödemelerin yapılacağına yönelik haberler gelmeye başladı. Peki bayram harçlığından kimler yararlanabilir? Bayram harçlığı kimlere verilecek? İşte detaylar...

Sigorta prim desteğinden kimler yararlanabilir? Sigorta prim desteği ne demek?

Sigorta girişi olanlar primlerine dair pek çok soru sormaktadır. İşte o sorular ve yanıtları!

Nakit ihtiyacınız varsa ilaç gibi gelecek ! Akbank sıfır faizle 20 bin TL veriyor!

Son günlerde nakit ihtiyacı milyonlarca kişinin ortak sorunu haline gelirken, bu durumdaki vatandaşlar için sevindirici haber Akbank’tan geldi. Bankanın sıfır faizli kredi paketi yüz güldürecek. Peki kimler yararlanabilir?

Yeni yardım paketi az önce duyuruldu…1.500 TL nakit ödeniyor! Mutlaka bakın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyacı olan hiçbir vatandaşı açıkta bırakmamak için hazırladığı destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Bakanlığın belirttiği koşullardaki hanelere 1.500 TL nakit ödeme yapılacak. Peki kimler yararlanabilir?

Pek çok aile bunu bilmiyor… Öğrencilerin harçlığı devletten! 1.611 TL ödeniyor, mutlaka başvurun!

Devletin ihtiyacı olan ailelere yaptığı destek ödemelerinde, öğrenciler de unutulmadı. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik farklı destek ödemelerine nasıl başvurulur? Kimler yararlanabilir? Detaylar haberde…

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir? Detaylar belli oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kimi binasının kentsel dönüşüme girmek isterken kimi ise binasına güçlendirme yapmak istiyor. Kentsel dönüşümde 600 bin lira, güçlendirmede ise yüzde 40 ayrıntısı için uzmanlar uyarırken; ilgili desteklerden yararlanabilmek için gerekli şartlar da netleşti.

tokiden kimler yararlanabilir Haberi

tokiden kimler yararlanabilir

Kimler TOKİ'den ev alabilir?

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlardan konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir grupları faydalanabiliyor. 


"TOKİ'den ev almak istiyorum." diyorsanız ve kimler TOKİ'den konut alabilir, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


TOKİ’den konut edinmenin ön koşulu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İdarenin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. 


TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir. 


TOKİ ayrıca, kaynak yaratmak amacıyla özel sektörle işbirliği ile yüksek gelir düzeyine yönelik prestij projelerini sürdürmektedir. Bu projelerin amacı, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde...