20 / 05 / 2024

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev duvarları sağlam mı?

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev duvarları sağlam mı?

Prefabrik evlere dair her geçen gün artmaktadır. Peki prefabrik evlere dair ne kadar bilgiye sahipsiniz? İşte detaylar!



PREFABRİK EV DUVARLARI SAĞLAM MI?

Prefabrik evler diğer yapılara kıyasla çok daha sağlam konutlardır. Çelik iskelet ve dayanıklı prefabrik parçalar ile beton türevinde ki konutlara nazaran çok daha sağlam yapılardır. Bilhassa deprem tarzı doğal afetlerde prefabrik evlerde oturan vatandaşlar en az endişelenen insanlardır diyebiliriz.

PREFABRİK EV İÇİN İZİN GEREKİR Mİ?

3194 numaralı İmar Kanununun 20. maddesinde yapılar imar planı, yönetmelikler ve ruhsata uygun olarak inşa edilebilir. Bu nedenle diğer yapı türlerinde olduğu gibi prefabrik evler için de bazı izinlerin alınması gerekir. Prefabrik ev için öncelikle imar izni alınması gerekir.

PREFABRİK EVLERİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Prefabrik konutlar, ısı ve ses yalıtım mevcuttur. Bu yüzden de her mevsim kullanılma özelliğine sahiptir. Evinizin malzeme seçimini de sizler yapabilirsiniz.

  • Kısa süre içerisinde montajlanıp yaşamaya hazır hale gelir. Böylelikle de çok hızlı taşınabilirsiniz.
  • Hafif malzemelerden üretildiği için prefabrik evler, depreme de dayanıklı yapılardır.
  • Farklı modeller sunduğu için kişilerin zevklerine uygun bir eve sahip olabilirsiniz. Evinizin büyüklüğü, oda sayısı, yapısı, kat sayısı, balkonu gibi daha pek çok özelliğine siz karar verebilirsiniz.
  • Prefabrik konutların malzemeleri yanmaz bir yapıdadır. Bunların yanında suya dayanıklıdır. Bu özelliği ile de çevreye duyarlı bir yapıdır.
  • Evde değişiklik yapmak çok daha kolaydır.
  • Taşınabilir yapıda olan prefabrik konutları, belli ölçülerde taşıyıp kaydırmak mümkün olmaktadır.
  • Ekonomik bir konut tipi olduğu için bütçenize uygundur. Her bütçeye göre bir prefabrik evler meydana getirebilirsiniz.

Geri Dön