03 / 05 / 2024

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik evler, kolay kurulum ve düşük maliyet açısından son zamanlarda bir hayli tercih edilmeye başlandı. Vatandaşlar bu yüzden Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? şeklinde sorular soruyor.



PREFABRİK EV YAPMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

- İlk önce evi nereye yapacağınızı belirlemeniz gerekir. Prefabrik evin yapılacağı arsanın belirlenmesi bu aşamada önemli bir adımdır.

- Arsayı seçtikten sonra ikinci adıma geçebilirsiniz. Arsa için imar durumu belgesi alınmalıdır. Bu belge de belediye ya da il özel idarelerinden alınabilir.

Ancak köyde yaşıyorsanız il özel idarelerine gidebilir, şehir merkezinde yaşıyorsanız da belediyelere başvurabilirsiniz.

  • Bir sonraki adım ise yani üçüncü adım, seçim aşamasıdır. Prefabrik evi satın aldığınız firmadan arsa planınıza uygun olan evi seçmelisiniz. Prefabrik evi satın aldığınız firma da size bu aşamada, seçtiğiniz evin projesini bir mimara onaylatmanızı ister.
  • Prefabrik ev sahipliği için beşinci adımınızda resmi makamlara yapacağınız başvuru bulunuyor. Bu aşamada evi yapacağınız yer, köy sınırlarında ise il özel idaresine, şehir merkezinde bulunuyorsa da belediyeye ruhsat dilekçesi veriyorsunuz.
  • Sonraki adım da altıncı adımdır.  Bu adımda artık biraz daha rahatlayabilirsiniz. Çünkü bürokratik işlemlerin sonuna gelinmiştir. Şimdi de ruhsatı aldıktan sonra, montaja başlanabilmesi için firmanızın size verdiği beton planına uygun bir şekilde zemin betonu atılacak adıma gelinmiştir.
  • Yedinci adım ise, sizin için bu aşama kolay geçecektir. Burada, prefabrik evinizi satın aldığınız firmayı arayıp montaj için hazır olduğunu söylüyorsunuz. Bu aşamanın hemen bitmesini isteyeceksiniz. Çünkü bir an önce evinize kavuşma niyetinde olacaksınız. Prefabrik evlerin teslimatı 5 ile 7 gün arasında gerçekleştiriyor.
  • Sizi bekleyen dördüncü adımda, firmadan aldığınız prefabrik evinizin projesini mimarlık ofisinde onaylatıp ruhsat işlemleri için dosyanızı hazırlıyorsunuz.

TEB’liler okul harcamalarından korkmayın! Dev kampanya sizleri bekliyor! İşte detaylar!

TOGG fiyatı ne kadar olacak? TOGG batarya kaç km gidiyor?

65 yaşından küçükler dikkat! SGK duyurdu! 7 Ekim’de süre doluyor! İşte detaylar!


Geri Dön