Genel

Prefabrik evin tapusu olur mu? Kışın prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik yapılara son dönemde artan ilgi beraberinde bazı soruları da getirmektedir. Prefabrik evler normal betonarme evlere benzemez. Peki prefabrik evler diğer yapılardan hangi özellikleri ile ayrılır? İşte detaylar!Prefabrik evlerin içinde soba için ekstra olarak hazırlanmış olması gereken bir baca sistemi olması gerekir

PREFABRİK EVLERDE SOBA YAKILIR MI?

Prefabrik evler kesinlikle soba yakmak için uygundur fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Prefabrik evlerin içinde soba için ekstra olarak hazırlanmış olması gereken bir baca sistemi olması gerekir. Ekstra olarak hazırlanan baca sistemi ile prefabrik evde soba yakabilirsiniz. Normal sobalar yerine elektrikli sobalar kullanmanız sizin için çok daha iyi olabilir.

Peki “Prefabrik evin tapusu olur mu? Kışın prefabrik ev yapılır mı?” İşte prefabrik evler hakkında sorulan bu ve benzeri soruların yanıtları…

PREFABRİK EVLER UZUN ÖMÜRLÜ MÜ?

Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapılar kategorisinde yer alır. Ortalama olarak da 40 yıl güvenle kullanılabilir. Rüzgarlar, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü bir hayli etkilemektedir. Diğer yapı çeşitlerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması da bu yapıların yaşını ve ömrünü olumlu etkiler.

PREFABRİK EVİN TAPUSU OLUR MU?

Prefabrik evin inşa edileceği arsa, köy sınırlarında bulunuyor ise il özel idaresine, şehir merkezindeyse de belediyeye ruhsat için başvuru yapabilirsiniz. Belediyeye sunulan dosyada ruhsat dilekçesi ile beraber tapu, mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projelerinin olduğu belgelerin de kişinin yanında bulunması gerekir.

KIŞIN PREFABRİK EV YAPILIR MI?

Prefabrik evler, yaz ve kış kullanıma uygun yapılardır. Bilhassa yalıtımda kullanılan malzemelerin kalitesi, bu yapıların yani prefabrik evlerde ısınma sürecini kolaylaştıran önemli bir etkiye sahiptir.

PREFABRİK EV YARDIMI VAR MI? İŞTE PREFABRİK EV YARDIMINA DAİR DETAYLAR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından barınma yardımı adı altında olan prefabrik ev yardımı yapılmaktadır.

Prefabrik ev yardımı çerçevesinde 2022 yılında yoksul ve dezavantajlı olan vatandaşlara toplamda 11,5 milyar TL ödeme yapılacağı açıklandı. İhtiyaç sahipleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurarak betonarme ev desteği dahil 200 bin lira destek alınabiliyor. Ev tamirat ihtiyacını karşılamakta da güçlük çeken vatandaşlara ev tamir yardımı için de 75 bin TL verilmektedir.