09 / 05 / 2024

Prefabrik evlerin ömrü ne kadardır? Prefabrik ev yapımı kaç gün sürer?

Prefabrik evlerin ömrü ne kadardır? Prefabrik ev yapımı kaç gün sürer?

Prefabrik ev yaptıracak ya da almayı düşünen kişiler, bu yapıların özelliklerini merak etmektedir. Onlardan bazıları da prefabrik evlerin ısınmasına dair olmaktadır. İşte detaylar!



PREFABRİK EV YAPIMI KAÇ GÜN SÜRER?

Yerleşim planına bakılarak tasarlanan prefabrik evler istenildiğinde kolayca sökülüp, takılarak, başka bir yere de götürülebilir oraya monte edilebilmektedir. Ev sahibinin isteğine bakılarak üretilen parçalar monte edilerek prefabrik evler inşa edilmektedir. Bu nedenle evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içinde kurulumu kolaylıkla tamamlanır.

PREFABRİK EVLERİN ÖMRÜ NE KADARDIR?

Prefabrik yapıların ömrü çok merak edilen konular arasındadır. Prefabrik konutlar, uzun ömürlü yapı kategorisinde olup ortalama olarak da 40 yıl güvenle kullanılabilir. Doğa olayları yani; Rüzgar, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkilemektedir.

PREFABRİK EVLERİN İÇİNDE NE OLUR?

Prefabrik ev malzemelerde çelik, ahşap ve çimento yer alıyor. Fabrikada yapılan parçaların içerisinde de alçıdan yapılmış paneller ve zeminler var iken; fabrika yapımı olan kapılar, pencereler ve bunlara ek olarak da vantilatörler bulunabilir.

PREFABRİK EVLER NE KADARDIR?

Prefabrik evlerin ne kadar olduğu da sıkça sorulmaktadır. Bu yapıların fiyatları, yapılacak olan metrekareye ve bu yapıyı inşa edecek firmaya göre değişiklik göstermektedir.

İKİNCİ EL PREFABRİK EV ALINIR MI?

İkinci el prefabrik eve dair birtakım önyargılar olabilir. Ancak ikinci el prefabrik evler alınabilir. Öncelikle burada dikkat edilmesi gerekenler bazı hususlar vardır. O hususlardan da bazıları şunlardır; Bu ikinci el olan prefabrik evi kim üretmiş firmanın üretim kalitesini araştırarak, o firmayı arayıp malzeme kalitesini öğrenip, evin düzgün bir şekilde kurulduğunu görmelisiniz ve iyi bir prefabrik ev montaj ustası bulup bu yapı alınabilir.


Geri Dön