14 / 05 / 2024

Prefabrik yapı ile konteynerlerde yeni düzenleme! KDV alacağında kolaylık sağlandı! 

Prefabrik yapı ile konteynerlerde yeni düzenleme! KDV alacağında kolaylık sağlandı! 

Prefabrik yapı ile konteynerlerin indirimli orana tabi teslimlerinden kaynaklanan KDV iade alacağı, senesi içinde ve nakden geri verilebilecek. İşte ayrıntılar...



Ayrıca, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sebebiyle ilan edilen mücbir sebep sürecinde KDV iade taleplerinin yerine getirilmesi ile ilgili yapılan düzenlemeler çerçevesinde; deprem sebebiyle mücbir sebep hali ilan edilen şehirlerde mükellefiyeti bulunanların beyanname verme yükümlülükleri ertelendiğinden, iade talepleri ile ilgili KDVİRA sistemi tarafından yapılan sorgulama neticesinde üretilen kontrol raporunda, alım yapılan mükelleflerin (alt mükellefler dahil) mücbir sebep dolayısıyla KDV beyannamesi vermemesi ve/veya Ba-Bs bildirimi yapmamasından oluştuğu belirlenen olumsuzluklara isabet eden kısmının teminat verilmesi durumunda nakden ya da mahsuben iade edilebilmesine yönelik düzenlemeye de gidildi. 

Prefabrik yapı ile konteynerlerde yeni düzenleme! KDV alacağında kolaylık sağlandı! 

Mücbir sebep halinde olduğu kabul edilen mükelleflerin KDV iade talepleri ile ilgili olarak (ATU kapsamındaki iadeler dahil) KDV Genel Uygulama Tebliği'nde yeminli mali müşavirlik (YMM) raporlarının ibrazı için belirlenen süre, mücbir sebep hali ilan edilen sürece denk gelen bölümü için işlemeyecek. Buu kapsamda, mücbir sebep halinin sona erdiği tarih itibarıyla kalan süreler işlemeyi sürdürecek. 

Mücbir sebep çerçevesinde olan mükelleflerin KDV iade talepleri ile ilgili olarak vergi dairelerince eksikliklerin tamamlanması için yollanan yazılarda verilen süre için de aynı uygulama geçerli sayılacak. 

Prefabrik yapı ile konteynerlerde yeni düzenleme! KDV alacağında kolaylık sağlandı! 

Diğer taraftan Bakanlığın Tahsilat Genel Tebliği de Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra; prefabrik yapı ve konteyner arayışları arttı. Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı 23 Şubat'ta yayımlanmış ve prefabrik ev ve konteynerlerdeki yüzde 1 KDV uygulamasının kapsamı genişletilmişti. 

Yeni eklenen madde ile afet bölgelerinde kullanılacak prefabrik yapı ve konteynerlerin teslimlerinde montaj ve kurulum dahil olacak şekilde KDV oranının sene sonuna kadar yüzde 1 olması kararı alındı.

Aile Bakanlığından bir son dakika müjdesi daha! Hesaplara tam 4 bin 336 lira yatırıldı! Bu parayı sakın kaçırmayın!

 

TOKİ yeni kura takvimi il il açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın!

Deprem uzmanından şok eden açıklama: İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde deprem... Dikkat! 

 


Geri Dön