22 / 12 / 2024

Prefabrik yapılar İstanbul Fuar Merkezi'nde tanıtılıyor

Prefabrik yapılar İstanbul Fuar Merkezi'nde tanıtılıyor

Prefabrik yapılar, 1-4 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde görücüye çıkıyor



Tüm dünya tarafından depreme dayanıklı olmasından dolayı tercih edilen ve hızla gelişen prefabrik yapılar, 1-4
Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde görücüye çıkıyor.

Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremlerin son dönemlerde sıklıkla yaşandığını belirterek, organizasyonu gerçekleştirdikleri fuarın, Türk ve yabancı firmalar tarafından yoğun ilgi göreceğine inandıklarını söyledi.

İnşaat sektörünün devlerinin prefabrik fuarında buluşacağını ifade eden Arslan, fuarın tanıtım çalışmalarına başladıkları günden bu yana, gerek fuarı ziyaret etmek üzere online davetiye alan ziyaretçilerin kalitesi, gerekse fuara katılan firmaların sektörün liderleri arasında yer almasının Prefabrik Fuarı'nın sektördeki önemli bir boşluğu dolduracağını gösterdiğini belirtti.

Demos Fuarcılık tanıtım departmanın, Prefabrik Fuarı'nı, 4 farklı dilde basılan davetiyelerle, sektörel yayınlarla, internet üzerinden yapılacak çalışmalar ve ülke ziyaretleriyle tüm dünyaya tanıttığını bildiren Arslan, şunları kaydetti:

"Prefabrike ve çelik endüstriyel yapı üreticilerinden çelik ve ahşap konut üreticileri, konteynır, asma germe sistem üreticilerine kadar prefabrik adına her şey, fuarda sergilenecek. Fuar, prefabrik alanında Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Balkan ülkelerini hedef alan tanıtım çalışmalarını artırarak, Türkiye'nin dünyada sektörün lideri olmasını sağlayacak. Malzeme olarak prefabriğin betonarmenin üstün niteliklerinin yanı sıra, olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi, bütçesel anlamda farklılıklar göstermemesi, yangın, korozyon ve deprem dayanımının yüksek oluşu nedeniyle, diğer yapı elemanlarından daha avantajlı olduğundan, depreme daha dayanıklıdır. Prefabrik yapıların depremde gördükleri hasarlar konvansiyonel yapılara göre oransal olarak çok daha azdır. Son Marmara depreminde prefabrik yapıların hasar oranı yüzde üç iken konvansiyonel yapıların hasar oranı yüzde 45'i buluyor."

Prefabrik yapıların, ilk olarak İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşan büyük bir konut açığını kapatmak için Avrupa'da uygulandığını anımsatan Arslan, ülkede tüm inşaat işlerinde prefabriğin oranının yüzde 5-6;ları geçmediğini, AB ülkelerinde ise yüzde 40'lar civarında olduğunu kaydetti.

-PREFABRİKTE DEPREM HASARI YÜZDE 3-
Demos Fuarcılık Satış ve pazarlama Koordinatörü Mehmet Çelik de Marmara depreminde prefabrik yapılardaki hasar oranının yüzde 3'ler civarında olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'de 1960'lı yıllarda başlayan prefabrik yapıların sadece sanayi yapılar ağırlıklı uygulama alanı bulmasından yakındı.

Prefabrik sektöründe teknik bilgisi yetersiz olan firmaların projelendirme ve uygulamadaki hatalarından dolayı prefabrik yapıların depremde hasar gördüğünü anlatan Çelik, teknik şartnamelere uyularak projelendirilen ve uygulaması yapılan prefabrik yapılarda deprem hasarının yok denecek kadar azaldığını söyledi.
AA


Geri Dön