11 / 05 / 2024

Primi yetmeyen EYT'li ne yapacak? İşveren emekliliğe zorlar mı? İşte yanıtı...

Primi yetmeyen EYT'li ne yapacak? İşveren emekliliğe zorlar mı? İşte yanıtı...

EYT düzenlemesinde sona gelindi. Milyonlarca kişinin gözü nasıl bir düzenleme yapılacağına çevrildi. Peki, işveren EYT'liyi emekliliğe zorlar mı? Primi yetmeyen ne yapabilecek? İşte tüm detaylar...



EYT'Lİ EMEKLİLİĞE ZORLANABİLİR Mİ?

Ancak bazı soru işaretleri gündemdeki yerini koruyor. Örneğin işveren EYT'li çalışanını emekliliğe zorlayabilir mi? Vergi Uzmanı Muhammed Bayram, "Emeklilik tamamen isteğe bağlıdır. 'İşveren eğer sen emekli olabilirsin' deyip 'Ben seni emekli ediyorum' diyemez. Kişiler emekli olduktan sonra çalışmaya devam edecek mi etmeyecek mi bu çalışanla işveren arasındaki anlaşmaya bağlı" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön