28 / 04 / 2024

Primi yetmeyen EYT'li ne yapacak? İşveren emekliliğe zorlar mı? İşte yanıtı...

Primi yetmeyen EYT'li ne yapacak? İşveren emekliliğe zorlar mı? İşte yanıtı...

EYT düzenlemesinde sona gelindi. Milyonlarca kişinin gözü nasıl bir düzenleme yapılacağına çevrildi. Peki, işveren EYT'liyi emekliliğe zorlar mı? Primi yetmeyen ne yapabilecek? İşte tüm detaylar...



Emeklilik hesapları yapılmakta. Eksik prim günleri tamamlanmaya çalışılmakta. Emeklilikte yaşa takılanlar için zaman azalıyor. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; vergi Uzmanı Muhammed Bayram, "1999 tarihi öncesinde işe girişi olan kişiler, EYT kapsamından faydalanabiliyor. Şu an itibariyle en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL ama asgari ücretin seviyesi artmasıyla beraber bu tutar en az yüzde 40 ila 45 lik bir artışların yaşanmasını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön