02 / 05 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Manisa'da 4.5 - 5.0 şiddetinde deprem olabilir!

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Manisa'da 4.5 - 5.0 şiddetinde deprem olabilir!

Manisa'da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli açıklamalarda bulundu. 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından Akhisar ve Kırkağaç'ta hasar gören evleri inceleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "4.5 - 5.0 şiddetinde depremler olabilir" dedi...



Manisa'da 5.4 şiddetindeki depremin ardından Akhisar ve Kırkağaç'ta hasar gören yapıları inceleyen  Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sabah'ta yer alan habere göre; Elazığ'da, Malatya'da, Van'da ve Manisa'da meydana gelen depremlerin sonrasında zelzele bölgelerinde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki vatandaşlarla görüşüp sorularını cevapladı. Prof. Ercan, Manisa'da 4.5 - 5.0 şiddetinde depremlerin beklendiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Manisa da 4.5 - 5.0 şiddetinde deprem olabilir!

Kırkağaç'ta ocak ayında meydana gelen depremden en çok etkilenen yerlerinden biri olan kırsal Karakurt Mahallesi'ndeki fay hattının geçtiği bölgede incelemelerde bulunan Prof. Dr. Ercan, bölgede kopma ve kırılma görüldüğünü ama yarıkların oluşmadığını belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Manisa da 4.5 - 5.0 şiddetinde deprem olabilir!

"4.5 - 5.0 ŞİDDETİNDE DEPREMLER OLABİLİR"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, incelemeler yaptığı bölgede depremzedelerle de görüştü. Karakurt'un eski belediye başkanları Vacit Uyar ile Necdi Özkan'ın evlerinin de aralarında bulunduğu hasarlı binaları gezen  Ercan, Vacit Uyar'ın evinde göçükler olduğunu belirlediğini kolonların hasarlı olduğunu ve duvarlarda derin kırıkları oluştuğunu belirterek, evin ağır hasarlı olduğunu aktardı. Mahalle sakinlerinin bölgede deprem olabilir mi? sorusuna ise Prof. Dr. Ercan, "4 ,4.5 ,5.0 gibi depremler olabilir" diye cevap verdi.

Manisa’nın 2 bin yıllık deprem gerçeği! 

 

 

 

 

 

 


Geri Dön