28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan İzmir uyarısı: 6.5 ile 7 şiddeti arasında sallanacak! İşte en riskli 14 ilçe...

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan İzmir uyarısı: 6.5 ile 7 şiddeti arasında sallanacak! İşte en riskli 14 ilçe...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'in deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, 6.5-7 büyüklüğündeki depremin en çok etkileyeceği ilçeleri de tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar...



Deprem Bilimci ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sık sık yaptığı açıklamalarla gündeme geliyor. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamasında Kahramanmaraş'ı uyardı ve "K.Maraş ile Hatay’da M4 dolayında artçı deprem olması olağandır, seyrek de olsa M6,4’a ulaşabilir" diyerek, Refahiye, Yesemek ile Ölüdeniz kırıklarının diri olduğunun altını çizdi. 

Prof. Dr. Ercan, şimdi de  İzmir  ile ilgili bir açıklamada bulundu. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan dan İzmir uyarısı: 6.5 ile 7 şiddeti arasında sallanacak! İşte en riskli 14 ilçe...

İz Gazete'de yer alan habere göre; Prof. Dr. Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasına "İzmir kent ortasında deprem yapacak iki tane ana kırık vardır" diyerek başladı ve en önemlilerinin Denizli-Pamukkale'den doğru Gediz Göçüntü güneyinden, Bozdağ kuzey kıyısı boyunca Sarıgöl, Alaşehir, Salihli, Ahmetli, Urganlı, Torbalı, Kemalpaşa, Bornova üzerinden gelen Gediz düşüntülü kırığı olduğunu belirtti. 

Söz konusu bu kırığın Turgutlu-Urganlı-Derbent'te çatallaştığını aktaran Ahmet Ercan, "Manisa üzerinden giden kuzey koluna Manisa Kırığı, güney koluna Kemalpaşa Kırığı denir. Manisa kırığı, Gediz Göçüntüsünü izleyerek Manisa üzerinden giderken Karadağ ile Yamanlar Dağı'nın kuzey sınırından Menemen-Foça'ya doğru gider" açıklamasında bulundu. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan dan İzmir uyarısı: 6.5 ile 7 şiddeti arasında sallanacak! İşte en riskli 14 ilçe...

200-250 SENEDE BİR DEPREM ÜRETİYOR

"Çatalın güney kolu olan Kemalpaşa kırığı da Gediz Göçüntüsünün bir parçası olan Kemalpaşa göçüntü alanının güneyinden Nif Dağı'nın kuzey kıyılarını yalayarak İzmir'e doğru yön alır" diye konuşan Ahmet Ercan, bu kırığın da Kavaklıdere-Yeşilçay'a kadar tek kolla gelirken, Bağyurdu'nda Dağkızılca kırığıyla kesiştiğini aktardı. 

Prof. Dr. Ercan, açıklamasını "Kemalpaşa Kırığı Yeşilçay-Kavaklıdere'ye kadar tek kollar gelirken, bir kol sağ yanal atımlı saçak yaparak Bornova, Doğançay üzerinden Yamanlar dağının güneyin bağrından Harmandalı'ya doğru yönelir" diyerek sürdürdü ve güney kolunun da 'İzmir kırığı' ismiyle  Bornova ovasının güneyinden Manavkuyu, Alsancak-Basmane, Kadifekale kuzeyinden Kemeraltı-Konak, Varyant, Hatay kuzey kıyısından geçerek Göztepe, Urla üzerinden Alaçatı, Çeşme'ye doğru uzandığını söyledi. 

Her 200-250 senede bir büyük deprem üreten kırığın bu olduğuna dikkat çeken Ahmet Ercan, "Pamucak körfezinden doğru gelen sağ doğrultu atımlı Tuzla Kırığı da İzmir-Menderes yolu boyunca Gaziemir üzerinden gelerek Kadifekale batısından, Eşrefpaşa, Varyant üzerinden Konak'ta İzmir kırığıyla kesişir" açıklamasını yaptı. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan dan İzmir uyarısı: 6.5 ile 7 şiddeti arasında sallanacak! İşte en riskli 14 ilçe...

İZMİR'İN İÇİNDEKİ DEPREM TAM BURADA BEKLENİYOR 

Prof. Dr. Ahmet Ercan, "İzmir içinde olması beklenen depremin olası odağı Kemeraltı-Konak'tır" dedi ve Varyant'ın ayrıca Asansör'ün yüksekliğinin bugüne kadar İzmir kırığı boyunca İzmir Körfezi'nin depremlerle kaç metre göçtüğünün bir belirtisi olduğunun altını çizdi. 

Ercan, çok aralıklı olarak 6,5-7 büyüklüğündeki depremin en çok sarsacağı yerleri de tek tek sıraladı. İşte o yerler: 

Konak, Kemeraltı, Basmane, Alsancak, Bayraklı, Bornova ovası, Alaybey, Karşıyaka, Bostanlı, Mavişehir, Çiğli, Menemen, İnciraltı, Urla dolayları.

Bu şartlarla eksik priminiz de olsa emekli olabilirsiniz! Son dakika primsiz emeklilik yolu: Şimdi bakın!

Wyndham Grup düğmeye bastı: Cumhuriyet’in 100. yılında 105 otel 10 marka!

Altın fiyatları yükseliyor! 8 Ekim 2023 son dakika gram, çeyrek, Cumhuriyet altını fiyatları!


Geri Dön