28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi yarın açılıyor!

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi yarın açılıyor!

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sancaktepe'de inşa edilen Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi yarın yapılacak törenle hizmete açılacak...



Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Sancaktepe'de inşa edilen Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi yarın yapılacak törenle hizmete açılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Nisan'da, Sancaktepe'de inşa edileceğini açıkladığı "çok amaçlı acil durum hastanesi"nin inşaat çalışmalarında sona gelindi. 

Sarıgazi Mahallesi'nde yapılan hastanede ilk günden bu yana hummalı çalışmalar sürerken, açılış için son günlere gelindi. 

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi yarın açılıyor!

Koronavirüs sebebiyle yaşamını yitiren dünyaca ünlü Türk Patolog Prof. Dr. Feriha Öz'ün isminin verildiği hastanede yarın yapılacak tören için son hazırlıklar sürüyor. 

Bu kapsamda dün sabah saatlerinde "Hocaların hocası" olarak da anılan Prof. Dr. Öz'ün isminin yazılı olduğu tabela hastane binasına asılırken, ekiplerin çevre ve peyzaj düzenlemelerine yönelik çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. 

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi yarın açılıyor!

- Hastane, kentin hizmet yarışında önemli bir görev üstlenecek 

Yapımına 9 Nisan'da başlanan hastanenin İstanbul'un hizmet yarışında önemli bir görev üstleneceği öngörülüyor.

Bu kapsamda hastanenin, başta yeni tip koronavirüs olmak üzere, salgın, deprem ve afetlerle mücadelede aktif olarak rol oynayacağı belirtiliyor. 

Yapımı için yaklaşık 4 bin personelin 3 vardiya şeklinde çalıştığı sağlık tesisi, ameliyathaneleri, MR, triyaj odaları, laboratuvarları, anjiyo ile ekoları ve ultrasonlarıyla tam teşekküllü bir hastane altyapısına sahip şekilde hizmet sunacak.

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi yarın açılıyor!

Hastane, 125 bin metrekare alanda inşa edilirken, 75 bin metrekarelik kapalı alanıyla hizmet sağlayacak.1008 yatak kapasitesi ile sağlık sistemine önemli katkılar sunacak hastanede istenildiğinde her oda yoğun bakıma da dönüştürülebilecek özelliklerde yapıldı.

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi yarın açılıyor!

Sağlık tesisinde 500 araçlık otopark ve 16 ameliyathanenin yanı sıra 36'sı diyaliz ve yoğun bakım altyapısına sahip 576 banyolu hasta yatak odası, 36'sı diyaliz hasta altyapısına sahip 432 yoğun bakım yatağı, 36 acil müşahede yatağı, 8 triyaj, 2 CRP, 4 tomografi, 4 MR, 2 X-ray odası yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın açılışı gerçekleştirilecek olan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, sağlık turizminde de hizmet sağlayacak.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da salgın ve afetler kapsamında kullanılması için inşa edilen Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin sağlık turizminde de hizmet vereceği  ifade edildi.

Açıklamaya göre, Kovid-19 salgını sürecinde acil durum hastanelerinin hizmete girmesiyle diğer hastanelerin normalleşme süreci daha hızlı gerçekleşecek.

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin, yarın saat 15:00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak.

Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Feriha Öz'ün ismi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hastaneye verilmişti.

Yeşilköy'deki pandemi hastanesi 31 Mayıs'ta açılıyor!

İstanbul'daki sahra hastanelerinin inşaatı tamamlanıyor!


Geri Dön