27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te hangi görevi yürütüyor?

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te hangi görevi yürütüyor?

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversitede okudu? Hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te ne iş yapıyor? İşte Gülay Barbarosoğlu'nun hayatı...



Profesör Dr. Müzeyyen Münire Gülay Barbarosoğlu, 1974 yılında Robert Kolej’den mezun oldu. 1978 yılında lisans, 1985 yılında doktora derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde başarıyla tamamladı. 2000’de ise endüstri mühendisliği dalında profesör unvanını kazandı. Gülay Barbarosoğlu, matematiksel programlama ve optimizasyon, lojistik, operasyon ve üretim planlaması, karar verme teorileri alanlarında dersler tasarlayıp verdi.

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te hangi görevi yürütüyor?

PEK ÇOK ALANDA ÇALIŞTI

Gülay Barbarosoğlu, uluslararası önemli görevler üstlendi. 2013-2017 yılları arasında Avrupa Üniversiteler Birliği Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten Gülay Barbarosoğlu, ayrıca 2003-2007 yılları arasında Avrupa Yöneylem Araştırma Dernekleri (EURO) Başkan Yardımcısı ve bunun yanı sıra, 2002-2010 yılları arasında NATO Araştırma ve Teknoloji Teşkilatı ulusal temsilcisi olarak hizmetleri esnasında, farklı Avrupa üniversiteleri, devlet ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakından iş birliği gerçekleştirdi.

NERELERDE YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLARAK ÇALIŞTI?

EURO Örgütsel Planlama Avrupa Çalışma Grubu Kurucu üyesi ve Yönetim Bilimleri Enstitüsü (INFORMS), Amerikan Üretim ve Envanter Denetimi Derneği (APICS), Uluslararası Endüstri Mühendisliği ve bununla beraber, Üretim Yönetimi (IEPM) üyesi olan Prof. Dr. Barbarosoğlu Sivil toplum faaliyetlerine önem veriyor. Bu yüzden, Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) Vakfı’nın kurulması için etkin bir şekilde çalıştı ve ayrıca, Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanlığını yaptı.

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te hangi görevi yürütüyor?

BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU

Prof. Dr. Barbarosoğlu, Arçelik A.Ş. veya bağlı ortaklıklarında son 5 senede başka bir görev almadı ve ayrıca, Arçelik A.Ş. üst düzey yöneticileri ile herhangi bir ilişkisi bulunmuyor. Arçelik A.Ş. sermayesinde doğrudan veya dolaylı olarak yüzde 5’in üzerinde pay sahibi değildir.

Prof. Dr. Barbarosoğlu 19 Mart 2018’den bu yana Arçelik A.Ş. Yönetim Kurulu’nda bağımsız üye olarak çalışmalarına devam ediyor.

Levent Demirağ, Maliye Bakanlığı’nda hangi görevde yer aldı? Hangi alanlarda çalıştı?

Hakan Bulgurlu, Hong Kong’da hangi alanda çalıştı? Hangi şirketin CEO’su olarak görev yapıyor?

Tuğrul Belli kimdir? Hangi bankalarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?


Geri Dön