Kent Haberleri

Prof. Dr. Naci Görür, Suriye'de yaşanan depremlerden sonra Hatay ile ilgili açıklama yaptı! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'nin Hama şehrinde 3 dakika ara ile 5,2 ve 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Suriye'deki depremler Hatay, Kilis, Osmaniye ve Gaziantep'ten de hissedildi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den de Suriye'deki peş peşe depremlerin ardından ilk açıklama yaptı."Hatay'da deprem mi oldu, Gaziantep'de az önce deprem mi oldu" soruları AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesiyle yanıt bulmuş oldu.

dunya.com'da yer alan habere göre; Son günlerde deprem hareketliliği yaşandığı kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kandilli Rasathanesi'nden son dakika deprem haberi geldi. Suriye'nin Hama kentinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Suriye'deki deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Hatay'da da hissedildi. Saat 13.15'teki deprem, Hatay Yayladağı'na 119.90 kilometre uzaklıkta meydana geldi. Depremin derinliği 7.16 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğü 5 olarak ifade etti.

 

YENİ BİR DEPREM DAHA OLDU

AFAD, saat 13.18'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Deprem Hatay Altınözü'ne 107.25 kilometre uzaklıkta gerçekleşti. Depremin derinliği 7.1 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi'ne göre ikinci depremin büyüklüğü ise 4.3.

Suriye'deki peş peşe depremlerin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den Hatay açıklaması geldi Görür, "Suriye’de Hama yöresinde peş peşe depremler oluyor. Depremler Hatay’a yakın, hidsediyoruz. Ama aynı fayın devamı Hatay’da kırıldı, bizde afet oluşturacak deprem yapamaz" diye ifade etti.

'Deprem karnemiz hala zayıf' diyen Prof. Dr. Naci Görür'den çözüm önerisi! Çelik yapılaşma yaygınlaşmalı!

Prof. Dr. Naci Görür: Büyük İstanbul depremi muhakkak olacak dedi, zemini çok sağlam olan ilçeyi açıkladı! 

Prof. Dr. Naci Görür Suriye'deki depremi değerlendirdi! Hatay'ı işaret etti! Büyük depremin habercisi mi?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Kaş depremini değerlendirdi! Fethiye-Burdur zonu ile devam ediyor!