14 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması! Resmen bu iki fayı işaret etti!

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması! Resmen bu iki fayı işaret etti!

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika Kahramanmaraş depremi açıklaması geldi. Naci Görür resmen bu iki fayı işaret etti... Hemen bu detaylara bakın...



Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Karaahmet köyünde bugün saat 04.00’da yaşanan 4 büyüklüğündeki depreme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

“DEPREM DİRENÇLİ YERLEŞİM ALANLARI” UYARISI!

Prof. Dr. Naci Görür açıklamasında söz konusu depremin Çardak Fayı ile Göksun Fayı’nın kesişme noktasında gerçekleştiğini kaydederek, şunları dile getirdi: “Karahmet-Göksun’da 4,0 deprem oldu. Burası Çardak Fayı ve Göksun Fayının kesişme bölgesi. Küçük depremlerin yoğunlaştığı bölge. Yerel yönetimler  Adana  Havzasına doğru alanlarda ‘deprem dirençli yerleşim alanları’ oluşturma çalışmalarını ihmal etmemeli. Sevgiyle.”

Prof. Dr. Naci Görür den son dakika deprem açıklaması! Resmen bu iki fayı işaret etti!

Ahmet Ercan'dan da son dakika açıklaması gelmişti

Yeniçağ'dan Ayşe Memiş imzalı habere göre, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Adana iliyle ilgili kritik uyarılar yapmıştı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı açıklamada Bakanlığa seslenerek binaların kontrol edilmesi gerektiğini söyleyerek,  6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremlerden sonra en riskli bölgeler arasında yer alan Adana'nın bulunduğu açıklanmıştı. 

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika paylaşımı yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan şunları dile getirdi: "Çok geç olmadan, TC'de ilgili bakanlık öncelikli olarak; Göksun, Kozan, Adana, Ceyhan'daki konut ve iş yerlerinde, hem yer, hem de yapı davranışlarını jeofizik+ inşaat mühendislerine baktırmalı, sağlam olmayanları kentsel dönüşüme sokmalı. Kırık yıkmaz, sarsıntı ile umursamazlık yıkar."
 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmen şehir ismi verdi! Hemen bu son dakika açıklamasına bakın! 

Asgari ücretteki artış konut sitesi aidatlarını da vurdu! 

Evde bakım maaşı alana resmen Temmuz 2023 şoku geldi! Evde bakım maaşı ödemesi artık böyle yapılacak! Hemen bakın!


Geri Dön