10 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması: 4 milyon kişi riskte!

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması: 4 milyon kişi riskte!

Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarıyla sık sık gündem oluyor. İşte Naci Görür'ün o açıklamaları...



Hürriyet Gazetesi'nden Salim Uzun'un haberine göre; Prof. Dr. Naci Görür, "Antalya Körfezi’nin doğusuna doğru gelirsek oralarda sorunumuz var. Kırıntılı, bazen iyi çimentolanmamış, yeraltı su seviyesi yüksek olanı alanlar" açıklamasında bulundu ve buralara deprem dalgaları girdiğinde depremin etkisinin 3-5 kat artacağını vurguladı. Buraların sıvılaşma yapabileceğini dile getiren Görür, Antalya’da aktif fay olmadığını ve zeminin büyük bölümünün sağlam olduğunu belirtti. 

Prof. Dr. Naci Görür, depremde ölümlerin çoğunun yapı stoku nedeniyle yaşandığının altını çizdi. 

Yapılan çalışmalarda olası İstanbul depreminde yaklaşık 100 bin binanın hasar görebileceğinin tahmin edildiğini aktaran Naci Görür, "Her bir bina 5 katlı olsun. 500 bin kat eder. Her katta 2 daire olsa 1 milyon daire yapar. Her dairede 4 kişi yaşasa 4 milyon insan yapar" şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür den son dakika İstanbul depremi açıklaması: 4 milyon kişi riskte!

Beklenen büyük depremde İstanbul’da 4 milyon insanın ölümle burun buruna geleceğine dikkat çeken Görür, "Bu en iyimser tablo. Bundan ne kadarını kurtarabilirsiniz ki İstanbul’da" diye konuştu. 

Naci Görür, şimdiden hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi.  

Euro 4 gün sonra işte tam böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası üyesi açıkladı, duyanlar inanamadı! 

Benzin, motorin LPG litre fiyatlarında Haziran şoku! Peş peşe zam! BP, Opet, PO 10 Haziran 2023 fiyat listesi...

Gümbür gümbür gelen dolar kurunda son dakika! Doların geleceği en yüksek rakam tek tek açıklandı! Doları olanlar dikkat!


Geri Dön