27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı! Bursa için uyardı, tehlike devam ediyor!

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı! Bursa için uyardı, tehlike devam ediyor!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa için 7'den büyük deprem ile ilgili olarak uyarı yaptı. Buna göre, deprem tehlikesinin yükseldiğine dikkat çeken Sayın Bektaş, "İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var" ifadelerini kullandı.



Bursa'da daha önce haritalarda yer almayan görülmeyen 95 kilometre uzunluğunda aktif bir fay hattı keşfedilmesinin sonra da deprem tehlikesine yönelik uzmanlardan uyarılar gelmeye de devam ediyor. Bu doğrultuda Ankara, Kocaeli ve Eskişehir Teknik üniversitesinin ortak çalışmasına göre, Kayapa-Yenişehir arasındaki fay 7'den büyük bir deprem üretebileceği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde de 4.1 büyüklüğünde deprem ile sarsılan Bursa için Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş’tan yeni uyarı geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bulunan Prof. Dr. Bektaş, tarihsel depremlere göre Bursa’nın 7’den büyük deprem yaşayabileceğini kaydetti.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı! Bursa için uyardı, tehlike devam ediyor!

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, uyarısında şunları belirtti; “İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var! İstanbul ve Bursa Kuzey Anadolu Fayı’nın Kuzey ve Güney kollarında karşılıklı olarak M7’den büyük (1509-1556) ve (1855-1894) deprem çiftlerini üretmiştir, Ambraseys,2000). Paralel fay kolları üzerindeki bu tür deprem çiftleri, ancak paralel fayların derinden zamana bağlı olarak (yaklaşık 40 yıl) karşılıklı viskoelastik stres transferiyle açıklanabilir. Deprem çifti modeline göre, Kuzey koldaki 1999 7,6 - 7,2 İzmit-Düzce depremlerinden sonra Güney koldaki Bursa’nın deprem tehlikesi artmakta.” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, Bursa için 7’den büyük deprem uyarısını yaptı. Prof. Dr. Bektaş, bir sosyal medya kullanıcısının sorusuna ise “Tarihsel depremlere göre Bursa 7’den büyük deprem yaşayabilir” yanıtını da verdi.

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Doğu Anadolu uyarısı: Stres artışının göstergesi!

Prof. Dr. Osman Bektaş, 4.1'lik Bolu depreminin önemini açıkladı: Deprem İstanbul'dan uzaklaşıyor mu?

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan korkutan açıklama: Hiçbir senaryo İstanbul'un deprem tehlikesini önleyemez!

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!

Prof. Dr. Osman Bektaş, 'İstanbul depremi için gereken enerji henüz birikmemiş olabilir!'


Geri Dön