Kent Haberleri

Prof. Dr. Osman Bektaş’tan Malatya için yeni uyarı! Artçılar devam edecek!

Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Malatya depreminin 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çiftinin gecikmiş artçı depremi olduğunu belirterek, artçıların devam edeceğini söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremin yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi.

Söz konusu deprem Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Tokat, Erzincan, Tunceli ve Adıyaman illerinden de hissedilirken, deprem sonrası Malatya'da en büyüğü 3 büyüklüğünde 2 ve üzeri pek çok artçı sarsıntı da yaşandı.

Malatya'da yaşanan deprem sebebiyle önlem olması için eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilirken Prof. Dr. Osman Bektaş’tan da deprem ile ilgili bir paylaşım geldi.

Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı https://x.com/profobektashttps://x.com/profobektas  üzerinden yaptığı paylaşımda Malatya depreminin 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çiftinin gecikmiş, ancak beklediğimiz, yıkıcı, orta büyüklükteki artçı bir depremi olduğunu belirterek, büyük depremden hasar almış binaların risk yarattığını söyledi.

Osman Bektaş ayrıca açıklamasında artçıların devam edeceğini de belirtti.


Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'ın paylaşımı şu şekilde:


5,9 KALE- MALATYA DEPREMİ
7,8 ve 7,5 Maraş Deprem çiftinin gecikmiş, ancak beklediğimiz, yıkıcı, orta büyüklükteki artçı bir depremidir.
Büyük depremden hasar almış binalar risk yaratır.
Aktif faylarla çevrili Malatya Ovasına artçılar devam edecektir.

Prof. Dr. Osman Bektaş'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Bursa ve Konya’da 17 adet arsa satılıyor! Belediyeler o tarihleri açıkladı…

Özak GYO Dragos 15 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışa çıktı! Yeni proje!

Türkiye milyoner artışında Avrupa’nın zirvesine yerleşecek!