27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 8 büyüklüğünde depreme işaret etti ve Gökdere, Ilıca, Karlıova'yı uyardı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 8 büyüklüğünde depreme işaret etti ve Gökdere, Ilıca, Karlıova'yı uyardı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından bir son dakika açıklaması yaptı ve Bingöl-Karlıova'ya işaret etti. İşte o açıklama...



6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7'den büyük iki depremde milyonlarca insan hayatını kaybetti, binlerce bina yıkıldı. 

'Asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından, bölgede artçı sarsıntılar hala sürerken, Türkiye'nin dört bir yanından da deprem haberleri gelmeye devam ediyor. 

Bunların yanı sıra, deprem uzmanlarından da sık sık uyarılar geliyor. 

Bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, https://twitter.com/ovgunaercan resmi X sosyal medya hesabından bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 8 büyüklüğünde depreme işaret etti ve Gökdere, Ilıca, Karlıova yı uyardı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Doğu Anadolu Kırığı boyunca gerilme hızı KD'ya Bingöl- Karlıova'ya doğru gittikçe artıyor" dedi. 

Türkiye'de depreme en duyarlı yerin burası olduğuna dikkat çeken Ahmet Ercan, yapılaşmanın kayalık yerlerde ve 8 büyüklüğünde depreme dayanabilecek güçte yapılması gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Ercan, söz konusu açıklamasını "Gökdere, İlıca, Karlıova'ya dikkat" diyerek tamamladı. 

Ahmet Ercan'ın bu açıklamasına gelen yorumlar şu şekilde: 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 8 büyüklüğünde depreme işaret etti ve Gökdere, Ilıca, Karlıova yı uyardı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir başka paylaşımında da 'Türkiye’de hiç bir yerde deprem olmasa' diyerek, olabilecek yerleri tek tek açıkladı. 

Ercan, "Türkiye’de hiç bir yerde deprem olmasa, Karlıova-Bingöl, Erzincan, Denizli, Sakarya Çukuru, Midilli Üçgeni, Teke Burnu, Göller Bölgesinde olur" açıklamasında bulundu. 

Murat Kurum’dan 650 bin yeni konut müjdesi!

İmar yasası mağdurlarından 'Seçimlerden önce yıkımlar durdurulsun' talebi!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49,25 zam! İşte zam sonrası kalem kalem yeni kök maaşlar!


Geri Dön