27 / 04 / 2024

Murat Kurum’dan 650 bin yeni konut müjdesi!

Murat Kurum’dan 650 bin yeni konut müjdesi!

Kentsel dönüşüm ve trafikteki problemlere yoğunlaşacak İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum, yarın büyük bir törenle vaatlerini açıklayacak. Murat Kurum’un açıklayacağı 650 bin konutun 250 bin tanesini özel sektör, 300 bin tanesini İBB iştiraki olan KİPTAŞ yapacak.



Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum, yarın büyük bir törenle vaatlerini duyuracak. “Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu” başlıklı lansmanda Murat Kurum, mega kent İstanbul’un sorunlarını nasıl çözeceğine yönelik projelerini açıklayacak.. Konut, kentsel dönüşüm ve trafikteki problemlere yoğunlaşacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum’un kazanması durumunda hayata geçireceği vaatlerden bazıları şu şekilde:

Mega kent İstanbul’da beş senede toplam 650 bin konut inşa edilecek. Bunların 250 bin tanesi özel sektör eliyle tamamlanacak. 300 bin tanesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan KİPTAŞ eliyle yapılacak. Kiralık problemini çözmek için de toplamda 39 ilçede 18 ayda 100 bin sosyal konut inşa edilecek. Bu konutlar satılmayacak ve kiraya verilecek. Bütün ilçelere de kentsel dönüşüm ofisleri kurulacak. 

Belediye her sene 60 bin konut yapıp teslim edecek. Hak sahiplerine 700 bin Türk Lirası hibe desteği sağlanacak, 100 bin Türk Lirası taşınma ve kira yardımı verilecek. Konutların aidatları 6 bin TL'den başlayacak. Konutlar, 18 ay içerisinde sahiplerine teslim edilecek. 

Murat Kurum’dan 650 bin yeni konut müjdesi!

ÜÇ TÜNEL PROJESİ

-Sanayi siteleri dirençli bir hâle getirilecek. Atatürk Havalimanı’nın arazisine dev bir afet yönetim merkezi yapılacak. Afet riski taşıyan dereler ıslah edilecek. Toplamda 350 kilometre uzunluğa sahip derelerin tamamı elden geçirilecek. 

-Raylı sistem uzunluğu beş senede iki katına çıkarılacak. Kara yolu ulaşımı DA dev tünellerle rahatlatılacak.  

-Çayırbaşı-Ayazağa, Levazım-Dolmabahçe, Kâğıthane-Bayrampaşa Hal arasına tünel kurulacak, mevcut inşaatlar DA tamamlanacak. 

İSPARK’A YÜZDE 20 İNDİRİM YAPILACAK

-İspark’a yüzde 20 oranında indirim yapılacak. 

-Çile hâline gelen taksilere, merkezî sistem getirilecek. 

-Yenikapı’dan İstinye, Çubuklu ve Çengelköy’e arabalı vapur seferleri düzenlenecek.

-Okullara ücretsiz beslenme desteği sağlanacak. Başvuru yapan her üniversite öğrencisine senelik 10 bin lira burs verilecek. Gençler için 100 bin ofis alanı tahsis edilecek. 

-Geçim sıkıntısı çeken emeklilere aylık 2 bin 500 TL sosyal destek verilecek. 

Muhtarlıklar ve taksi durakları yeniden yapılacak ayrıca tüm mahallelere, mahalle bahçeleri kurulacak. 

GENÇLERE 50 BİN DESTEK

-25 yaş altı gençlere senede üç kez ücretsiz konser ve tiyatro biletini ihtiva eden kültür kartları verilecek. 

-Evlenecek gençlere 50 bin Türk Lirası tutarında beyaz eşya yardımı yapılacak.

Otomobil piyasasında son dakika! İşte kalem kalem Renault, Volkswagen, Honda ve Chery fiyatları!

TOKİ'nin İstanbul'daki dev projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı! 637 konutluk yeni proje resmen başlıyor!

Ankapark baharda ücretsiz olarak açılıyor!


Geri Dön