14 / 05 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu dile getirerek, "İşin ilginç yanı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böylesi bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." diye konuştu.



Açıklamasında "Deprem gören alan 160 bin kilometrekare iken İstanbul'un yüzey alanı, yerleşim alanı 5 bin kilometre kare" olduğunu belirten Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Şimdi 160 bin kilometre karede kilometrekare başına 125 kişi düştüğünü ve deprem bölgesinde ve oradaki ölüm sayısının şu anda 41 bin kişi ve 87 milyar dolarlık bir kayba neden olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Kuzey Marmara'da olacak bir depremde İstanbul'un kilometre kare başına düşen kişi yoğunluğunun 3 bin kişi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ondan sonra katlanarak gittiğini söyledi. İstanbul'da kilometre kare başına düşen konut sayısının 340 olduğunu söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Deprem olan yerde 25 yapı olduğunu, İstanbul'da 340 yani yaklaşık 7 katı olduğunu söyledi. İstanbul'da ne olur olayını daha fazla konuşmaya gerek olmadığını söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Orana baktığınız zaman korkunç bir durum ortaya çıkıyor." dedi.

Toplantıda, Prof. Dr. Ercan'dan sonra emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ve Nasuh Mahruki konuştu.

İstanbul'daki binaların yüzde 70'i 1999'dan önce yapıldı: 7.5 şiddetli depremde 491 bin bina hasar görecek!

Fransız deprem bilimci peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!


Geri Dön