Kent Haberleri

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok konuşulacak deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Övgün Ercan, tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı.

Deprem, ülkemizin ana gündem konularından biri olmayı sürdürürken, deprem uzmanları tarafından yapılan açıklamalar da milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Her gün irili ufaklı depremlerin yaşandığı Türkiye'de ne zaman deprem olacağı da merak edilirken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan geçtiğimiz günlerdeki açıklamasında 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yapmıştı.

Manisa Soma'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 5 büyüklüğündeki deprem İzmir, Aydın ve Balıkesir'den de hissedilirken, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da deprem uyarıları gecikmedi. 

4 ŞEHİR İÇİN 7.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI

Flash TV'de katıldığı bir programda önemli açıklamalar yapan  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, tam 4 şehir için deprem uyarısında bulundu. Peki Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hangi şehirler için deprem uyarısında bulundu? İşte yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o açıklamaları...

Açıklamasında son haftalarda sık sık gündeme gelen Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) güney koluna değinen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale için deprem uyarısı yapmıştı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı açıklamada bunların çok etkin ve vahşi kırıklar olduğunu kaydetmiş ve deprem büyüklüklerinin 7,3'e kadar yükseleceğini söylemişti.

Çok konuşulacak açıklamalar yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara'dan söz edildiğinde hep kuzeyine değinildiğini ve Marmara'nın güneyi denildiği zaman da akıllara gelen şehirlerin Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale olduğunu kaydeden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı'nın kuzey kolu 1999 yılında Gölcük'te deprem yaptığını ve bunun güney kolunun Akyazı'dan geldiğini söyledi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklamasında yarıca Türkiye'de deprem açısından en sıkıntılı yerlere değinerek, söz konusu bölgeleri Düzce, Akyazı, Adapazarı, Sapanca kesimi" olarak belirtti.

Altın kuyumcudan mı yoksa bankadan mı alınmalı? Beyinleri kemiren o soruya yanıt İslam Memiş'ten geldi!

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde 6.2 milyar TL'lik devre mülk satışı yapıldı!

33 yıllık dev inşaat şirketi iflas bayrağını çekti!