Kent Haberleri

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı!

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da depremle ilgili açıklama geldi. İşte  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ayrıca katıldığı bir programda 4 şehir için deprem uyarısı yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan resmi verilere öre, saat 01.36’da Manisa'nın Soma ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi yaşanan depremin büyüklüğünü 5.00 şeklinde açıkladı.

Paylaşılan detaylara göre yerin yaklaşık olarak 10.24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Manisa şehir merkezi ve ilçelerinin dışında başta İzmir olacak şekilde üzere çevre kentlerden de hissedildi.

Yürekleri ağza getiren depremin hasar ve can kaybına sebep olup olmadığının belirlenmesi amacıyla saha çalışmaları başlatıldı.

Manisa Soma'da meydana gelen deprem İzmir, Aydın ve Balıkesir'den de hissedilirken, 
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da 4,8'lik deprem ile ilgili bir açıklama geldi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi X hesabı https://x.com/ovgunaercan üzerinden yaptığı paylaşımda "Soma 1919’da M6,9’luk bir depremi yaşamıştır. Ardından daha büyük bir deprem olup olmayacağını bu aşama söylemek güçtür." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın paylaşımı şu şekilde:

25. Haziran 2024 01.36’da Soma-Büyükışıklar odaklı M5,0 büyüklüğünde deprem olasılıkla Bergama Kırığı üzerinde boşalmıştır. Soma 1919’da M6,9’luk bir depremi yaşamıştır. Ardından daha büyük bir deprem olup olmayacağını bu aşama söylemek güçtür.


BU ŞEHİRLER İÇİN DEPREM UYARISI

Flash TV'de bir programa konuk olan  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan bazı şehirler için de deprem uyarısı yaptı. 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) güney koluna değinen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale gibi başlıca şehirlere uyarı yaptı.

Açıklamasında bunların çok etkin ve vahşi kırıklar olduğunu dile getiren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bunların üretebileceği deprem büyüklüklerinin 7,3'e kadar yükseleceğini belirtti.

Yaptığı açıklamada "Aydın, İzmir, Bodrum ve Fethiye'nin yerlerini değiştiremezsin." diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan burada yapılması gerekenin sağlam yerde sağlam konutu yapmak olduğunu söyledi.

Marmara'dan söz edildiği zaman hep kuzeyinden bahsedildiğini Marmara'nın güneyi denildiği zaman da akıllara Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale gibi başlıca illerin geldiğini söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Kuzey Anadolu Kırığı'nın kuzey kolu 1999 yılında Gölcük'te deprem yaptı. Bunun güney kolu Akyazı'dan geliyor. Türkiye'de deprem açısından en sıkıntılı yerler Düzce, Akyazı, Adapazarı, Sapanca kesimi" dedi.

Açıklamasında Balıkesir ve Bursa'yı etkileyenin Kuzey Anadolu Kırığı'nın güney kolu olduğunu söyleyen, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Bu güney kolu Ulubatlı üzerinden geliyor Manyas'a buradan ise Yenice-Gönen Kırığı olarak Altınoluk'tan Edremit Körfezi'ne giriyor. Edremit Körfezi oldukça önemli, kuzeyi de Çanakkale'ye aittir. Bunun üzerinde bir de Çan-Biga Kırığı bulunuyor. Bunlar çok etkin ve vahşi kırıklardır. Bunların üretebileceği deprem büyüklükleri 7,3'e kadar yükselir. Bunlar depremlerini bekliyor."

 

Bank of America' dan altın için yeni tahmin geldi! Tarih vererek duyurdu! 

İnşaat sektörü yavaşladı!

Asma Bahçe Villaları’nda lansmana özel arabanı ver tapunu al kampanyası!