04 / 05 / 2024

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merak edilen soruya şoke eden cevap: Kefil olamam

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merak edilen soruya şoke eden cevap: Kefil olamam

Ekonomi alanında yaptığı yorum ve analizlerle dikkatleri üzerine çeken Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş Twitter'dan kendisine gelen bir soruya şoke eden bir cevap verdi. İşte detaylar...



Prof. Dr. Özgür Demirtaş üleknin içine girdiği ekonomik buhrandan çıkış yolunun ise insanları sınıf, mezhep, inanış açısından ayırt etmeden, popülist politikalardan uzaklaşarak, akılcı ve bilimsel yöntemlere dönmek suretiyle bulunabileceğini ifade etti.

"HÜKÜMET ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRÜYOR" DİYEREK UYARMIŞTI

Ekonomi yönetiminin ülkenin çıkarlarını doğru teşhis edemediğini ifade eden Prof. Dr. Özgür Demirtaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hükümeti eleştirerek, "Hükümetin hiçbir ekonomi kitabında olmayan yöntemleri, Türkiye’yi felakete götürdü." eleştirisinde bulunmuştu.

Özgür Demirtaş'ın hükümeti "felakete götürüyor" demesinde Dolar/TL 17,50’yi de aşarak 2022 yılının zirvesine ulaşması bu gelişmenin karşısında önlem alınmaması Türkiye’nin beş yıllık kredi risk primini (CDS) yeni rekorlara taşıması etkili oldu. Ekonomistler söz konusu riskin hafife alınacak bir durum olmadığını hükümetin bir önce ısrarla soruna karşı çözüm üretip tedbir almalarını istiyor. CDS’ler de 900’ü aşarak 2008 sonrası rekor tazeledi.

Finans profesörü Demirtaş, hükümetin hiçbir ekonomi kitabında olmayan yöntemleri kullanarak ülkeyi felakete götürdüğünü söyleyerek, “CDS’e dikkat etmesi gerekiyor hükümetin. Ya faizi artıracaklar ya da döviz, piyasa faizi aynen böyle…” diye yazmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön