27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan korkutan dolar yorumu: Dolar şu an bırakılsa 24-25 TL seviyelerine gelecek

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan korkutan dolar yorumu: Dolar şu an bırakılsa 24-25 TL seviyelerine gelecek

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolara ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Demirtaş, "Dolar şu an 19 lira seviyesinde yapay bir şekilde tutulmaya çalışılıyor. Halbuki şu an bırakılsa 24-25 TL’li seviyelere gelecek" şeklinde konuştu.



Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından dolara ilişkin birtakım açıklamalarda bulundu. Ekonominin geldiği noktaya vurgu yapan Demirtaş, şunları söyledi:

*Dolar'ın yapay bir şekilde baskılandığını Türkiye’de bilmeyen kalmadı. İhracatçı bu yapay baskılama nedeniyle rahatsız.

*Dolar/TL 1.5 seviyesinden saçma sapan yanlış ekonomi politikası nedeniyle 13-15 seviyelerine yükselince enflasyon tetiklendi ve çalışan maliyetleri, hammadde maliyetleri uçtu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş tan korkutan dolar yorumu: Dolar şu an bırakılsa 24-25 TL seviyelerine gelecek

“ŞU AN BIRAKILSA 24-25 TL SEVİYELERİNE GELECEK”

*Şimdi ise 19 lira bandında yapay bir şekilde tutulmaya çalışılıyor. Halbuki şu an bırakılsa 24-25 TL’li seviyelere gelecek. Zira İhracatçının malını rahat satabileceği nokta burası.

*Cin bir defa şişenin içinden çıktı. Şişenin ağzını elinizle kapatmaya çalışmayın. Elinizi yırtıp geçecek. Yapmanız gereken şey: Merkez Bankası bağımsızlığı liyakatli yöneticilerle yönetmekti.

İşte Demirtaş’ın açıklamalarından bazı konu başlıkları...


Geri Dön