Prof. Dr. Şükrü Ersoy uyardı! Marmara'daki deprem endişe verici...
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD), Marmara Denizi'nin Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, 7,18 km derinlikte oldu ve İstanbul ile çeşitli illerde hissedilen deprem sonrası peş peşe açıklamalar yapıldı.
Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin çevre şehirlerden hissedilmesi sonrası deprem uzmanlarının açıklamaları takip edildiği belirtildi. Olası İstanbul depreminin 7 ve üzerinde olacağı söylenirken Marmara'daki deprem endişe yol açtı. Deprem bilimcilerden de peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında, "Burası enteresan yerlerden birisi" dedi.
dunya.com'da yer alan habere göre; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD), Marmara Denizi'nin Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, 7,18 km derinlikte meydana geldi ve İstanbul ve çeşitli illerde hissedilen deprem sonrası peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür, Ahmet Ercan'ın yanı sıra Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan canlı yayında açıklamalar geldi. Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgenin gerildiğini söyleyerek söz konusu sarsıntının büyük depremin habercisi olmadığını ifade eti. Prof. Dr. Naci Görür ise bölgede zaman zaman 4 büyüklüğüne çıkan depremlerin olduğuna işaret ederek endişe yol açacak bir durum olmadığını belirtti.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy'da Marmara Denizi'ndeki depremi yorumladı. Ersoy, "Burada Kuzey ve Güney yönleri olarak bir hareketlilik var. Burası enteresan yerlerden birisi. Dikkat edilmesi gerekiyor" uyarısında bulundu. Türkiye'de 5,5 büyüklüğünü geçen depremlerin zaman zaman yıkıcı olabildiğini kaydeden Ersoy, "6.5 olan bir deprem Marmara'nın hem kuzeyinde hem güneyinde yıkıcı bir etki yaratabilir" denildi.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy; "Depremin yerine özellikle baktım. Tam Kuzey Anadolu fayının üzerine düşmüyor. Güney Marmara'yla burası arasında bazı depremler olabiliyor. Hemen kuzeyinde Gaziköy var. Asıl Kuzey Anadolu fayı oradan geçiyor. Tabii deprem dairesel yayıldığı için o bölgelerde Balıkesir'de hissedilmiş. Sanıyorum Tekirdağ ve Çanakkale'de de hissedilmiş. Büyük bir deprem değil ama insanlar bu depremleri hissettiklerinde korkmuş olabilirler." dedi.
DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR
Bu depremler çok sığ depremler. Dolayısı ile zemine biraz yakınsa, yapı stoğu da uygunsa biraz hissedebilirler. Burada Kuzey ve Güney yönleri olarak bir hareketlilik var. Burası enteresan yerlerden birisi. Dikkat edilmesi gerekiyor. Ana sistem üzerinde değil ama Türkiye'de biliyorsunuz 5.5'i geçen depremlerde yıkıcı olabiliyor. 6.5 olan bir deprem Marmara'nın hem kuzeyinde hem güneyinde yıkıcı bir etki yaratabilir. 4.1'den sonra gelen depremlere dikkat etmek gerekiyor. Marmara Denizi içerisinde bu büyüklükte deprem olması çok normal. Bunları büyük bir depremin habercisi olarak yorumlamak için bu yüzden biraz erken.
FAY ZONLARI DA RAHATSIZ ETTİ
Fatih, Bağcılar, Bakırköy, Büyükçekmece, Küçükçekmece gibi yerlerin zeminleri birbirlerine benzer ve bunlar Anadolu Yakası'ndaki zeminlere göre hassas zeminler. 4'ü geçtiği zaman insanlar bunları çok rahat algılayabiliyor. Türkiye'de 75 bin deprem oldu. Normalde olması gereken 25 bin. Bunu 6 Şubat depremlerine bağlıyoruz. İki sebebi var; birincisi büyük depremlerin artçıları bir iki yıl sürebilir. İkincisi bu depremler o kadar büyüktü ki diğer fay zonları da rahatsız edici.
Murat Kurum'dan 35 bin deprem konutu için daha teslim müjdesi!
Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan İstanbul depremi açıklaması: Eninde sonunda 7.5 büyüklüğünde olacak!
Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan uyarı! Deprem hareketliliği riskli yerleri de tetikliyor...