29 / 04 / 2024

Prof. İzzettin Doğan gayrimenkule girdi

Prof. İzzettin Doğan gayrimenkule girdi

Alevi kesimin önde gelen isimlerinden, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, gayrimenkul sektörüne adım attı.



Doğan, oğlu Sedat Doğan'la birlikte `Antalya Gayrimenkul Yatırımları' adlı bir şirket kurdu.

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi de olan Prof. İzzettin Doğan geçen hafta, basına `Alevi Zirvesi' olarak yansıyan görüşmeyle gündeme gelmişti. Alevi kesimin ileri gelen isimleri, Başbakan Tayyip Erdoğan'la Dolmabahçe Sarayı'ndaki çalışma ofisinde Alevilerin sorunlarını konuşmuştu.

Antalya'da inşaat yapacak
Kasım ayı sonunda kurulan `Antalya Gayrimenkul Yatırımları' şirketinin yüzde 83'ü İzzettin Doğan'ın oldu. Doğan'ın şirketteki bir ortağı da Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat.
Canpolat, inşaat sektörünün içinden bir isim. Artemis adlı bir inşaat şirketi bulunan Canpolat, yeni kurdukları `Antalya Gayrimenkul Yatırımları' şirketinin henüz çok yeni olduğunu ve ne gibi projelere başlayacaklarının netleşmediğini söylüyor.

Turizm yatırımı da olabilir
Kendi şirketi Artemis'in yakında büyük bir projeye başlayacağını belirten Canpolat, "Antalya Çıralı'da taş evler yapacağız. Proje son aşamada. Her taş ev 2 bin metrekare arazi üzerinde. Evler doğanın yapısını bozmayacak. Artemis olarak 200 ev inşa etmeyi düşünüyoruz. İsviçre ve İngiltere'den talep var" diyor.
İzzettin Doğan'ın ana ortağı olduğu `Antalya Gayrimenkul Yatırımları' şirketinin faaliyet alanı içinde turizm ve gayrimenkul yatırımları yapmak, turizm tesisleri kurmak bulunuyor. Şirket, alışveriş merkezi, kongre sarayı gibi inşaatlar da yapabilecek. Canpolat, gündemdeki projeler hakkında "Bir şey söylemek için erken, projeler geliştireceğiz, henüz net bir şey yok" diyor.

Türk mühendisler lokantaya, bankaya `facebook' yaptı
Ali Servet Eyüboğlu ve Eren Baydemir adlı mühendisler, küçük işletmeler için `facebook' benzeri bir internet sitesi kurdu.
www.mekanist.net sitesinde lokantadan kreşe, kuaförden çilingire küçük işletmeler kendini anlatıyor, müşteriler de bu mekânlar hakkında övgü ve eleştirilerini sıralıyor.
Geçen yıl üniversiteyi bitirince projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini söyleyen Eyüboğlu, şunları anlatıyor:
"Küçük işletmeler kendilerini anlatamıyor, pek reklam da yapamıyor. Sitemizde her tür mekânın sahibi kendini tanıtıyor. 6 kişilik ekibimiz sokak sokak dolaşıyor. İstanbul'da 11 bin mekâna ulaştık. Bizimkisi bir rehber değil. Çünkü işletmelerle ilgili kullanıcılar istedikleri gibi yorum yapıyor.

Mor ve Ötesi gitaristi...
Bir lokantanın yemeğini beğenmeyen, kuafördeki saç kaynağından hoşlanmayan hemen yazıyor. İşletme sahibi de kendini tartabiliyor."
www.mekanist.net sitesinin diğer ortakları arasında eski Mor ve Ötesi bas gitaristi Alper Tekin ve Netron Genel Müdürü Bülent Tekmen de var.

The Royal Bank of Scotland Türkiye'ye geldi!
Kısa süre önce ekonomik kriz nedeniyle İngiliz hükümetinin yaklaşık yüzde 58'ini aldığı Royal Bank of Scotland, Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor... Ancak, gelmeyi planladığı yer sanal âlem! İngiliz hükümetinin destek amacıyla ortak olduğu bankayı da içinde bulunduran The Royal Bank of Scotland Group, krizle sarsıldığı dönemde Türkiye'de bir internet sitesi tescil ettirdi. Grup 19 Kasım 2008'de www.rbsm.com.tr adresini aldı.
Henüz açılmayan site, grubun online yatırım kolu olan Royal Bank of Scotland Marketplace'e ait. Küresel krizden etkilenen bankaya, 13 Ekim 2008'de İngiliz hükümetinin ortak olabileceği açıklanmış, kasım sonunda da hükümet bankanın yüzde 57.9'una ortak olmuştu.

Milliyet

Geri Dön