28 / 07 / 2024

Profilo'dan Bodrum ve İstanbul'da yeni konut projeleri!

Profilo'dan Bodrum ve İstanbul'da yeni konut projeleri!

Bodrumda Turkuaz Koy Evlerini inşa eden Profilo, ilçede 2 villa projesine başlayacak. Panorama Towers ile 64 daireyi satışa çıkarmaya hazırlanan grup, İkitelli, Kartal ve Silivride karma projelere imza atacak


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Profilo Holding, sessiz sedasız konut sektöründe büyüyor. Ünlü işadamı Jak Kamhi tarafından 1954 yılında kurulan, Türkiyede 1990lı yıllarda Galleria ve Akmerkezin yanı sıra Türkiyenin ilk alışveriş merkezlerinden biri olan Profilo Alışveriş Merkezini kuran Profilo Holding, dayanıklı tüketim sektöründen çekilmesinin ardından sessiz sedasız inşaat sektöründe büyüyor.

Beyaz eşya birimini 2003 yılında Bosch-Siemense satan, elektronik sektöründeki faaliyetini ise Profilo Telra şirketi aracılığıyla sadece iç piyasada TV satışıyla sınırlandıran şirket, inşaat sektörüne yatırım yaparak Bodrumda 60 dönümlük arazide 126 dairelik Turkuaz Koy Evleri projesinin inşaatını bitirdi, projedeki satışların yarısını ise tamamladı.

Holding olarak inşaat sektörünün her daim içinde olduklarını söyleyen Profilo Holding CEOsu Göksen Körezlioğlu, Holdinge ait olan fabrika, depo ve ofis alanlarının inşaatıyla ve arazi yatırımlarıyla ilgili proje geliştirdiğimiz için aslında inşaatsız bir günümüz geçmiyordu. Beyaz eşya ve elektronik sektörlerinde değişen teknolojiler paralelinde çok büyük yatırımlar yapmanız gerekiyor, kr marjı ise çok dar. Yan sanayide rakip firmalara bağımlısınız. Oysa gayrimenkul, makro bir hata yapmadığınız sürece devamlılığı olan, risk oranı çok daha az bir sektör diye konuştu.

Gayrimenkulde yavaş ama emin adımlarla büyüme stratejisini benimsediklerini anlatan Körezlioğlu, Turkuaz Koy Evleri projesinde fiyatı 200 bin euro ile 290 bin euro arasında değişen 119-138 metrekarelik lüks villaların Yunan Adalarını gören geniş manzarasıyla dikkat çektiğini, projenin yanındaki 17 dönümlük arazide de 125 metrekarelik dubleks 28 villa inşa edeceklerini açıkladı. Projeye yılbaşının ardından başlayacaklarını, fiyatların 2.500-3 bin eurodan düşük olmayacağını söyleyen Körezlioğlu, Bodrumda planladıkları 3üncü projenin ise Sıcakdağ bölgesinde Iasosa bakan yüksek bir tepede hayata geçirileceğini kaydetti. Körezlioğlu, 50 dönümlük arsada gerçekleştirilecek projede her biri 1er dönüm arazide minyatür malikaneler veya villalardan oluşan bir kasaba inşa edeceğiz dedi.

Yılbaşında satış başlıyor

Profilo Holding, Teksan İnşaat işbirliğiyle İstanbul Yakacıkta 1 yıl önce Panorama Towers projesine başladı. 15er katlı 2 bloktan oluşan projede inşaatın yaklaşık yüzde 60ının tamamlandığını söyleyen Körezlioğlu, Arazisi ve yatırımı bize ait olan projede inşaat Teksan İnşaata ait. Her birinde 64 daire bulunan 2 bloktan birini onlar satışa çıkardı, biz de diğerini yılbaşından sonra satışa sunacağız dedi.

Projenin Haziran veya Temmuz 2012de teslim edileceğini belirten Körezlioğlu, Proje, havuzdan spor alanlarına akıllı bina teknolojisiyle inşa ediliyor ve Yakacıkın en lüks projelerinden biri olacak. 1+1ler, 250 bin liradan az olmayacak diye konuştu.

Profiloda gökdelen yapmak en büyük hayalimiz

Mecidiyeköyde Profilo Alışveriş Merkezine geçişli olarak inşa edilecek 35-50 katlı bir gökdelen inşa etmeyi hep hayal ettiklerini ifade eden Profilo Holding CEOsu Göksen Körezlioğlu, İçinde ticari ofis ve rezidans olacak gökdelen, alışveriş merkezini bütünler. Ancak o lokasyonda, şehrin içinde bir çalışma başlatmak oldukça meşakkatli dedi.

Vatan/Nihal Yuvacan


Geri Dön