02 / 05 / 2024

Projeler artık tasarımlarıyla ön plana çıkıyor!

 Projeler artık tasarımlarıyla ön plana çıkıyor!

Modern mimarinin örneklerini taşıyan projeler, İstanbul'un siluetine katkı sağlarken, sektörü dünya örnekleriyle rekabete sokuyor. Yatırımcıların da dikkatini çeken projeler yoğun ilgi görüyor...




Sarayda yaşam başlıyor/İstanbul Sarayları Mimarı: Mehpare Evrenol

Mart 2010 tarihinde Sinpaş GYO tarafından lanse edilen İstanbul Sarayları, konsept projelerin en iyi örneklerinden biri, içerisinde Dolmabahçe Sarayı, Kız Kulesi ve Çırağan Sarayrnm örneklerinin bulunduğu proje, şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlenilerek modern mimariyle yeniden yorumlandı. Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe, Fethipaşa ve Sultantepe Koruları, Kuzguncuk, Paşalimam gibi özellikle İstanbul’un en önemli saray ve köşklerinin bulunduğu semtler, İstanbul Sarayları için ilham kaynağı oldu. Saray mimarisine has özel bahçeler, çeşme ve şadırvanlar, g mis avlular, yüksek tavanlı giriş ve kat holleri, büyük ve görkemli kapılar, cihannümalar sütunlar ve ahşap kaplamalar sakinleri saraylar şehrine çağıran detaylardan yalnızca birkaçını oluşturuyor. Bu eşsiz yapılarla bütünleşen Boğaz’ın kıvrımları, su yaşantısı ve korular ise saray hayatım tamamlıyor. Projede 1 + 1’den 4+1’e kadar daire seçenekleri bulunuyor. Fiyatlar ise 279 bin TL’den başlıyor. 


İl-İlçe: İstanbul-Küçükçekmece

İnşaat Firması: Sinpaş GYO

Teslim Tarihi: Eylül 2012

Tel: 0212 678 30 00


Dubai esintisi Espadon’da/Safi Espadon Residence: Murat Yılmaz

İstanbul’un en hızlı gelişen ilçesi, kentsel dönüşümün odak noktası olan Kartal’da, karayolunun üzerinde inşa edilen Safi Espadon Residence, 136 konut ve 11 ticar bölümden oluşuyor. Dome Mimarlık’ın kurucusu Murat Yılmaz tarafından tasarl 101 metre yüksekliğindeki proje üç blok halinde tek parça olarak uzanıyor. Projeı stüdyo, 1 + 1, 1.5+1 ve 2+1 olmak üzere farklı daire tipleri mevcut. Diğer projelerden farklı olarak stüdyo dairelerin oldukça geniş planlandığı yapıda daire büyüklükleri 59 ile 160 m2 aralığında değişiyor. Metrekare fiyatları ise 3 bin 750 TL’den başlıyor.


İl-İlçe: İstanbul Kartal 

İnşaat Firması: Safi Holding

Teslim Tarihi: 2014

TEL: 0216 377 47 50


İstanbul'da gondolla gezinti zamanı/ Via Port Venezia Mimarı: Murat Yılmaz

İstanbul’a Venedik esintisi getirecek olan VIA/PORT Venezia, Gaziosmanpaşa’da yükseliyor. Toplam 2 bin 300 daireden oluşan proje, 82 bin metrekarelik alan üzerine kuruluyor. 5 kule, 200 mağazalı açık hava alışveriş merkezi ve 50 bin metrekarelik alana sahip modern ofis etaplarından oluşan VIA/PORT Venezia’da tıpkı Venedik’te olduğu gibi yürüyüş yolları, su kanalları, büyük meydanlar inşa ediliyor. Genişliği 12 metre olan su kanallarında gondollarla gezintilerin yapılabileceği, meydanlarında Venedik karnavallarının düzenleneceği projeden konut sahibi olanlar, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, buhar odası, sauna, oyun sahaları, çocuk parkları gibi tüm sosyal imkânlardan da faydalanabilecek. Projede fiyatlar 195 bin TL’den başlıyor, 60 aya kadar yüzde 0.84 faiz oranı uygulanıyor.


İL-İLÇE: Istanbul-Gaziosmanpaşa 

İNŞAAT FİRMASI: Bayraktar&Gürsoy 

TESLİM TARİHİ: Kasım 2014 

TEL: 444 88 42


Kartal kanadında Kartal’a değer katan proje/KARTAL KULE MİMARI: ÖMER ÇAMOĞLU

Kartal Kule, Anadolu Adalet Sarayı’nm yanı basında. Soğanlık metro çıkışında, E-5’e doğrudan bağlanan konumuyla ön plana çıkıyor. 4 metre tavan yüksekliği ve kartal kanadı şeklindeki kat planlarıyla Avrupa’nın en iyi ofis projesi ödülünü aldı. REMAX gibi kurumsal firmaların genel merkezlerini taşıdığı Kartal Kule tasarım detaylarıyla diğer projelerden ayrışıyor. Rüzgâr simülasyonu vasıtasıyla basınç konturlarım hesaplayan. ISS firmasından tesis yönetim danışmanlığı alan proje, her türlü tasarım problemini önceden çözerek mükemmeli yakalamaya gayret ediyor. Kartal Kule’nin ialBiışaatı ve satışları devam ediyor. Fiyatlar ise 356 Bin TL’den başlıyor 975 bin Tl/ye kadar çıkıyor. 


İL-ILÇE: İstanbul Kartal 

İNŞAAT FİRMASI: EA İnşaat 

TESLİM TARİHİ: Aralık 2013 

TEL: 444 26 01



İstanbul'un ritmini tutuyor/Dumankaya Ritm Mimarı: Bünyamin Derman


2 faz halinde inşa edilecek olan Dumankaya Ritim İstanbul minimal estetiğin en yeni yorumunu sergileyen bir mimariye sahip olacak. DB Mimarlık - Bünyamin Derman tarafından projelendirilen Dumankaya Ritim İstanbul’da stüdyodan loft dairelere, home-offıce’lerden cadde mağazalarına 1.373 bağımsız bölümden oluşan seçenekler yer alacak. Ayrıca projede cadde mağazaları, lounge, restoran ve seyir terası ile kültür merkezi bulunacak.


İL İLÇE: İstanbul Maltepe 

İNŞAAT FİRMASI: Dumankaya 

TESLİM TARİHİ: Mayıs 2014 

TEL: 444 72 22



DAP’ın yeni projesinde ‘Son tango’ başlıyor/DAP TANGO MİMARI: PROF. BARBAROS SAĞDIÇ

Dap Yapı’nın dans eden kadın ve erkek figüründen yola çıkılarak tasarlanan yeni projesi Tango Kule’de ise iç içe geçerek kenetlenen bina tasarımı, dış cephede camların renk oyunuyla beslenerek smokin giymiş bir erkek ve dore elbiseli kadın figürüne dönüşüyor. Projenin mimarisi Dubai’nin meşhur yelken kulesinin mimarı Prof. Barbaros Sağdıç imzasını taşıyor. 129 adet stüdyo/single ve 63 adet süit olmak üzere toplam 192 adet rezidans dairenin yer aldığı projenin 12 dükkândan oluşan özel bir çarşısı da mevcut. Tango Kule, kullanıcısına ve özellikle yatırımcısına, “oturmadığın dönemde kirala” modeliyle alternatif kazanç imkânı sağlıyor. Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilen daireler profesyonel bir yönetim sistemiyle işletiliyor,


İL İLÇE: İstanbul Maltepe 

İNŞAAT FİRMASI: Dap Yapı

TESLİM TARİHİ: Ekim 2014 

TEL: 444 33 39

Habertürk Emlak/Yelda Akgün


Geri Dön