03 / 05 / 2024

Promosyon tutarı düştü mü? Bakanlıktan promosyon açıklaması!

Promosyon tutarı düştü mü? Bakanlıktan promosyon açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, basına yansıyan haberlerle ilgili bir düzeltme açıklaması yaptı. Bakanlık, personele ödenen promosyon tutarının düşürüldüğü yönündeki iddiaları yalanlayarak hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan promosyon ve giysi yardımı ile ilgili yapılan haberlere ilişkin açıklama geldi.

“HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bakanlık çalışanlarına yapılan promosyon ödemesi ile giyim yardımına ilişkin basına yansıyan iddiaların gerçeği yansıtmadığını, konuyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

PROMOSYON ORANI 14 BİN 520 LİRA

Açıklamada, bakanlık merkez birimlerinde görev yapan 3 bin 661 personel için, komisyon marifetiyle 15 Haziran 2022’den 14 Haziran 2025’ kadar dönemi kapsayan 36 aylık dönem için maaş protokolü ihalesi yapıldığı, ihaleye katılan 6 banka arasından 14 bin 520 lira ile en yüksek teklifi veren Türkiye Halk Bankası ile protokol imzalandığı belirtildi.

PROMOSYONLAR BAKANLIK HESABINA MI YATTI?

Promosyon ödemesinin, tek seferde peşin olarak 25 Haziran 2022 tarihinde Türkiye Halk Bankası tarafından çalışanların kendi hesabına yatırıldığı ifade edilen açıklamada, Bakanlık hesabına yatırılan herhangi bir tutar bulunmadığı belirtildi.

“TAMAMEN YALAN VE İFTİRA”

Açıklamadanın devamında, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılışına personelin zorla götürüldüğü yönündeki iddialar da hatırlatıldı. Personelin açılışa katılımının zorunlu tutulması nasıl mümkün değilse promosyon anlaşmasına Millet Bahçesi açılış harcaması eklendiği ve çalışanlara ödenmesi gereken kişi başı tutarın düşürüldüğü iddiası da tamamen yalan, iftiradır." İfadeleri kullanıldı.

 


Geri Dön