27 / 04 / 2024

Propa İnşaat GYO olmaya hazırlanıyor!

Propa İnşaat GYO olmaya hazırlanıyor!

Sektörde 37 yıllık bir deneyime sahip olan Propa İnşaat, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yolunda ilerliyor



Sektörde 37 yıllık bir deneyime sahip olan Propa İnşaat, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yolunda ilerliyor. Üç yıl sonra GYO'ya dönüşme hedefinde olan Propa, bu konuyla ilgili danışmanlık hizmeti almaya başladı. Propa inşaat, Can Reşit Özçiçek tarafından yönetiliyor.

Son yıllarda Bodrum, Çorlu ve İstanbul'da önemli projelere imza atan Propa inşaat, şimdi Sarıyer, Kartal ve Zincirlikuyu'da gerçekleştirdiği projelerle dikkat çekiyor. Şirket gelişimi adına da ciddi bir değişim sürecinde olan Propa inşaat, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yolunda ilerliyor. Üç yıl sonra GYO'ya dönüşme hedefinde olan Propa, konuyla ilgili danışmanlık hizmeti almaya başladı.

Sektörde, tüm projelerini eksiksiz ve zamanından önce teslim eden prestijli bir firma olarak tanınan Propa İnşaat,  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olmasına rağmen baba mesleği olan müteahhitliği devam ettirme kararı alan Harun Reşit Özçiçek tarafından kuruldu. Şu an ise şirketi aktif olarak oğlu Can Reşit Özçiçek yönetiyor. Can Reşit Özçiçek, bu ay ki dergimize Propa İnşaat'm önümüzdeki döneme ilişkin hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Mortgage Market: Propa inşaat'tan biraz söz edebilir misiniz?

Can Reşit özçiçek: Propa Grubu; Propa Proje Pazarlama İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Propa İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Propa Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Limited Şirketi'nden oluşan üç şirketli bir grup. Temel i alanımız gayrimenkul geliştirme ve inşaat... Pro İnşaat A.Ş. olarak 1973'ten beri yani 37 yıld aralıksız bu sektörde faaliyet gösteriyoruz. Bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli yerlerinde onlarca projeyi hayata geçirdik.

Ankara Keçiören'de 1973 yılında satın aldığımız bir arsada 86 konutluk bir koope inşaatıyla ilk projemizi hayata geçirdik. 191 yılında tamamladığımız projeyi takiben kaı ihalelerine yöneldik. 700 üniteden oluşan Aydın Çine Sanayi Sitesi ve Aydın DSİ 21'i: Bölge Müdürlüğü hangar ve idari üniteler inşaatlarını gerçekleştirdik. Bu projeleri II üniteyi kapsayan bir diğer sanayi sitesi inş; izledi. Kamu taahhüt işlerini tamamlayıp teslim ettik ve 1980 yılında özel yatırımlar yöneldik. Ege bölgesinde mülkiyeti kendiı ait olan arsa üzerinde 1985-1990 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz yazlık site projesi ile Türkiye'de ilk defa yabancılara yönelik konut yapımında başladık.

Bodrum'da da projeleriniz vardı...

Özçiçek: Ayvalık bölgesinden sonra yeni projelerin merkezi ise Bodrum oldu.  Bodrum'da mülk sahibi olduğumuz 2 milyon 100 bin metrekarelik arsada yaptığımız proje geliştirme çalışmaları ile Türkiye'deki en büyük parselasyon çalışmalarından birini gerçekleştirdik. 2005-2008 yılları arasında Bodrum'da 300'e yakın konutu tamamlayarak teslim ettik. Bugün Propa imzasını taşıyan Bargylium Projesi, Royal Resort Villaları, Royal Blue Evleri, Royal Valley Evleri ve Royal Residence Villaları'nda hayat devam ediyor.

Yakın dönemde teslim etliğiniz projelerinizden bahseder misiniz?
 
Özçiçek: 2005 yılında İstanbul'a yakınlığı ve gelişen sanayisi ile ön plana çıkan Çorlu'da arsası kendi mülkümüz olan ÇorluPark projesini hayata geçirmek için Türkiye'nin en büyük ve kurumsal şirketlerinden Prokon/Ekon Grubu ile ortak olduk. 17 bloktan oluşan 952 konutluk nitelikli site ve alışveriş merkezi projesine imza attık. Projenin konut bölümünü vaad edilen tarihten 12 ay önce alıcılara teslim ettik ve alışveriş merkezi inşaatını Prokon / Ekon Grubu'na devrederek projeyi başarıyla tamamlamış olduk. Bu gün Çorlupark konutlarında hayat Eylül 2008'den beri devam ediyor.

Sarıyer'in merkezine çok yakın bir konumda bulunan, muhteşem Boğaz ve orman manzarası, ulaşım kolaylığı ve nitelikleri ile fark yaratan 26 dubleksten oluşan ve Haziran 2008'de başlayan Sarıyer Park projesini de alıcılarına teslim ettik. Şu an Sarıyer Park'ta sadece 5 dubleks kaldı.

2010 yılında yeni projeleriniz var mı?

Özçjçek: 2010 yılma hızlı bir giriş yaptık. Şu an çok ses getirecek iki yeni projeyi hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri Kartal'da inşasına başladığımız Aura Deluxe Residence... İkinci projemiz ise Zincirlikuyu'da kendi mülkümüz olan arsa üzerinde 3 bin metrekare kapalı alana sahip, modern ve akıllı, A sınıfı bir ofis projesi, Propa Ofis.

Bu iki projeden 45 milyon dolar ciro hedefliyoruz. Ayrıca Bodrum'da yine mülkiyeti şirketimize ait olan arsada 30 üniteden oluşan outlet center projesini de bu yılsonuna kadar tamamlayacağız. Bunların dışında halen çalışmalarını sürdürdüğümüz yeni bir karma proje ile 2010'un ikinci yarısında Anadolu yakasının en merkezi konumunda, yaklaşık büyüklüğü 80 milyon dolar olan yeni bir rezidans-ofis-alişveriş merkezi projesi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Görüşmelerin devam ettiği diğer 2 projemizin de bir tanesi Beşiktaş'da, diğeri ise Erenköy'de yer alıyor. İki proje de rezidans projesi.

Kartal'da yer alan Aura Deluxe Residance'yi ne zaman satışa sundunuz? Fiyatlar ne seviyede?

Özçiçek: Aura'yı ilk satış avantajıyla 16 Nisan'da satışa sunduk. Projemizin yüzde 37'sinin satışı tamamlandı. Fiyatlar 120 bin ile 360 bin TL arasında değişiyor. Nisan 2010'da başlayan projeyi 22 ayda teslim etmeyi planlıyoruz. Üstün lokasyon ve ulaşım imkânlarının rahatlığı sebebiyle beğeni toplamamızın yanısıra, projemizin iyi düşünülmüş detayları, kalitesi ve zengin sosyal donatıları sayesinde yoğun bir talep gördük.

Projeye olan ilgi nasıl?

Özçiçek: Aura'yı satışa çıkardığımız 16 Nisan'dan bu yana yoğun bir ilgi ile karşılaştık ve şu ana kadar yüzde 37 seviyesinde satış yaptık.
Mortgage Market

 

 


Geri Dön