02 / 05 / 2024

Propin, İstanbul Ofis Pazarı Son çeyrek Raporu 'nu yayınladı!

Propin, İstanbul Ofis Pazarı Son çeyrek Raporu 'nu yayınladı!

Propin Property Investment Consultancy, 2010 yılı Ekim-Kasım-Aralık aylarını kapsayan İstanbul Ofis Pazarı Son çeyrek Raporu"nu hazırladı...



Ofis kiralama-satışı konusunda, aracılık ve danışmanlık hizmeti veren Propin Property Investment Consultancy, 2010 yılı Ekim-Kasım-Aralık aylarını kapsayan İstanbul Ofis Pazarı Son çeyrek Raporu"nu hazırladı.

Propin"in hazırladığı bu raporda, 2010 yılında MİA(Merkezi İş Alanı)"daki A sınıfı ofis binalarının boşluk oranlarında yıl boyunca düşüş görülüyor. Yılın ilk çeyreğinde MİA"daki boşluk oranının % 12,0 seviyesindeyken,   yılın son çeyreğinde % 11,3 seviyesine düşerek kapandığı belirtiliyor.  

Propin, 2010"un üçüncü çeyreğine kadar düşüş gösteren MİA Dışı-Asya"da son çeyrekte stoka yeni giriş yapan binalar nedeniyle boşluk oranının % 12,5"luk bir yükselişle %14,4"e çıktığını ifade ediyor. MİA Dışı-Avrupa"da ise yapılan kiralamalar ve stoka yeni bina girişi olmaması nedeniyle genel olarak düşüş yaşandığını belirtiyor. 2010 senesi içinde B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranlarında en çarpıcı düşüşün % 26 oranında üçüncü ve son çeyrek arasında MİA"da gözlendiğine dikkat çekiyor.

Propin, 2010 son çeyrekte A sınıfı ofis binalarının kira ortalamalarında genel bir yükseliş gözlediğini ifade ediyor. Bölgeye olan yoğun talebin boşluk oranlarında düşüşe ve kira miktarlarında yükselişe neden olduğunu belirtiyor. MİA Dışı - Asya"da artan stoka rağmen kiralamaların yoğun olarak devam ettiğini ve bu yoğun talebin MİA Dışı - Asya"daki kira ortalamalarının yükselmesine sebep olduğunu açıklıyor.

Propin, 2011 yılı içinde MIA Dışı-Asya"ya katılacak A sınıfı yeni bina stokunun, MIA Dışı-Avrupa"daki boşluk oranına kıyasla boşluk oranında dikkat çekici farklar oluşturmasını öngörüyor.  

İstanbul Ofis Pazarı Son çeyrek Raporu için tıklayınız


Geri Dön