19 / 05 / 2024

PTT'den 2022’yi sallayacak ödeme geldi! Emeklilerin nutku tutulacak! İşte detaylar!

PTT'den 2022’yi sallayacak ödeme geldi! Emeklilerin nutku tutulacak! İşte detaylar!

PTT 2022 yılına farklı bir kampanya ile veda ediyor. Emeklilere Aralık sonu destek haberi bu kez PTT’den geldi. İşte detaylar!



Emekliler, Aralık ayı sonuna kadar 40.000 TL'ye kadar destek ödemesi alabilir. Emekli vatandaşların kendi emekli maaşlarına ilave olarak alabilecekleri bu emekli maaşları da bankaların sunduğu imkanlardan bir tanesidir. 2022 yılı bitmeden emeklilerin nakit para alabilmesi için elverişli koşullar açıklandı. 36 ay vadeye varan taksit seçenekleri ve 3 ay gecikmeli kredi kampanyasından faydalanmak isteyenleri için ayrıntılar…

40 BİN TL KREDİ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Emekli maaşını PTT'den alan tüm emeklilere 40 bin TL tutarında bir destek kredisi verileceği duyuruldu. PTT, emekli maaş alan kişilere, kredi koşulları çatısı altında nakit ödeme yapacak. Cep telefonlarından 3050 kısa mesaj bölümüne 'Kredi' yazdıktan hemen sonra boşluk bırakıp, TC kimlik numarası girilerek göndermelidir. Bu başvurudan sonra 40.000 TL'lik kredinin onaylanması ile 36 ay vadeli ödeme planı krediyi çeken emekliler için hazırlanır.

Bu bilgilere ilave olarak da Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan emekli maaşı alan vatandaşlar, banka şubeleri aracılığıyla bankanın internet sitesini kullanmaları durumunda da uygulama üzerinden 40.000 TL kredi başvurusunda bulunma haklarına sahiptirler.

HİÇ SİGORTASI OLMAYAN BİRİ NASIL EMEKLİ OLUR?

Hiçbir sigortası olmayan ya da çalışmayan ev kadınları 18 yaşından büyük olmaları şartı ile SGK'ya giderek kendilerini sigortalı yaptırabilme olanakları bulunmaktadır. Bu şekilde her ay prim ödeyerek emekli olma hakkına kavuşulabilir. Aynı zamanda sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilir.

EMEKLİ OLMAK İÇİN EN AZ KAÇ GÜN GEREKLİ?

Emekli olmak için 60 yaşını ve en az 7000 prim gününü doldurulmuş olunmalıdır buna ek olarak da 08.09.1999 yılı sonrası sigorta başlangıcı olanların sigortalılık süre şartı bulunmamaktadır. 7000 iş günü ve 60 yaş şart yeterli olmaktadır, 60 yaşını geçen, 25 yıl sigortalı olan ve en az 4500 gün prim ödeyen çalışanlar da emekli olunmalıdır.

Borsa İstanbul’da en çok kazandıran hisseler! İşte o hisseler!

Kamuya binlerce kişi alınacak! 6 bakanlık harekete geçti üstelik KPSS şartı aranmıyor! Hemen başvurun!

Milli Piyango bileti kaç TL? Milli Piyango bileti nereden alınır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön