21 / 05 / 2024

PTT 65 yaş maaşı ayın kaçında yatıyor? Zamlı 65 yaş aylığı ne zaman yatacak?

 PTT 65 yaş maaşı ayın kaçında yatıyor? Zamlı 65 yaş aylığı ne zaman yatacak?

Yaşlılık diğer adı ile 65 yaş maaşı alan vatandaşların merak ettiği birtakım sorular bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!



PTT 65 YAŞ MAAŞI AYIN KAÇINDA YATIYOR?

65 yaş aylıkları, diğer adı ile bilinen yaşlılık maaşı 3 ayda bir gerçekleştirilmektedir. Bu aylıklar Mart, Haziran, Eylül, Aralık olmak üzere üçer aylık dönemler halinde hesaplara yatmaktadır.

ZAMLI 65 YAŞ AYLIĞI NE ZAMAN YATACAK? MAAŞLAR HESABA NE ZAMAN GEÇİYOR?

65 yaş aylığı ödemeleri doğum tarihinin son rakamına göre hesaplara yatırılmaktadır. 0-5 arasındakiler her ayın 5'inde, 1-6 arasında olan vatandaşlar, 6'sında, 2-7 olanlar 7'sinde, 3-8 arasında olanlar 8'inde 4-9 arasında olanlar ise her ayın 9'uncu günü ödemelerini almaktadırlar. İlk kez yaşlılık maaşı alacaklar ödemelerini herhangi bir Ziraat Bankası'ndan sonrasında ise PTT şubelerinden alabilirler.

65 yaş aylığı hesaplanırken asgari ücret belirleyici oluyor. 65 yaş aylığına yapılacak zam tutarı da yeni asgari ücretle değişiklik gösterdi. Yeni 65 yaş aylığı 2604 lira olmuştur.

65 YAŞ AYLIĞINI KİMLER ALABİLİR?

  • 65 yaşını doldurmuş olan vatandaşlar,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan yani SSK, Emekli Sandığı, BAĞKUR’dan gelir ve aylık hakkından faydalanmayan kişiler,
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen vatandaşlar,
  • 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valilikler tarafından, Kaymakamlıklar tarafından tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuruyu gerçekleştirebilirler.
  • Nafaka bağlanmamış veya bağlanması mümkün olmayanlar kişilere,
  • Mahkeme kararıyla veya doğrudan doğruya kanunla bağlanmış herhangi bir devamlı gelire sahip bulunmayan ve muhtaçlığını İl ya da İlçe Vakıf Mükevelli Heyetlerinden alacakları belgelerle kanıtlayan Türk Vatandaşlarına hayatta bulundukları sürece 65 yaş maaşı verilmektedir.

Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi?

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön