28 / 07 / 2024

PTT'den direkt alınacak! Annelere 3 bin 700 TL müjdesi

PTT'den direkt alınacak! Annelere 3 bin 700 TL müjdesi

Aileler, evlerine ek gelir sağlamak amacıyla devletin verdiği yardımları araştırmaya devam ediyor. Annelere PTT aracılığıyla 3 bin 700 TL ödemesinin başvuru süreci de merak edilmeye başlandı...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Aileler son dönemde enflasyonun ciddi şekilde artmaya başlamasıyla birlikte evlerine de ek gelir arayışına girmek zorunda kaldı. 
Ailelerin ek gelir arayışına devletten de destek gelmeye devam ediyor... Son olarak annelere 3 bin 700 TL ödeme verileceğiyle ilgili bilgiler yeniden gündeme oturdu. 

BAKAN IŞIKHAN DUYURMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek verileceğini açıklamasının ardından, PTT ile annelere 3700 TL destek verileceği öne sürüldü. Bu gelişmeyle birlikte 3700 TL yardım başvuru şartları ve başvuruların nasıl yapılacağı da vatandaşların odaklandığı konulardan olmuştu. İşte, PTT annelere 3700 TL yardım başvurusu iddialarına yönelik bilgiler.

YARDIM BAŞVURUSU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın devam eden mevcut sosyal yardım ödemeleri dışında özel olarak annelere 3700 lira yardım yapılacağına dair yeni bir açıklaması bulunmuyor. Bu nedenle PTT aracılığıyla böyle bir yardım başvurusu henüz bulunmuyor. Sosyal medyada yer alan paylaşımlardaki iddialar gerçeği yansıtmıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mevcut sosyal yardımları ise geçtiğimiz yıllardan bu yana devam eden farklı ödemeler.

SGK YÜRÜTÜYOR

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bakan Işıkhan çalışan annelere yeni destek paketinin müjdesini verdi. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de çocuk sahibi 7 bin anneye, 12 ay boyunca ayda 325 avro (11.339 TL) destek verileceğini bildirdi.

Çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri desteklediklerini, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağladıklarını ifade eden Işıkhan, projenin ikinci dönemine başvuruların bugün itibarıyla başladığını aktardı.

 

 


Geri Dön