26 / 12 / 2024

Pur Panel, Gebze'de yanmaz panel üretecek!

Pur Panel, Gebze'de yanmaz panel üretecek!

Pur Panel Genel Müdürü Barış Yalçın, "Ar-Ge çalışmalarının tamamlanmasıyla yanmaz panel üretimine de başlayacağız” dedi



Endüstriyel soğuk hava deposu panelleri, kapılan ve bu panellerin birleşiminde kullanılan flashing aksesuarların üretimini yaptıklarım belirten Pur Panel Genel Müdürü Barış Yalçın, ağırlıklı olarak gıda sektörüne yönelik çalıştıklarını söyledi. Üretimini yaptıkları discontinuous panellerinin sebze-meyve depolarında, et ve balık tesislerinde ve büyük işletmeler için üretilen endüstriyel mutfaklarında kullanıldığını aktaran Yalçın, “Ürünlerimizin montajı için gerekli alüminyum askı profillerini ve hijyenik aksesuarlarını da temin ediyoruz. Sektör ihtiyaçlarını ve müşteri taleplerini karşılamak için yatırımlarımız sürüyor. Ar-Ge çalışmalarının tamamlanmasıyla yanmaz panel üretimine de başlayacağız” dedi.


Üretim faaliyetlerine Kasım 2011’de başladıklarını ifade eden Yalçın, üretimlerini Marmara Geri Dönüşümcüler Sitesi’nde bin 650 metrekare kapalı alana sahip fabrikalarında gerçekleştirdiklerini aktardı. Yalçın, lokasyon olarak İstanbul’a yakın olduğu için bu bölgeyi tercih ettiklerini söyledi. Fabrikalarında 30 kişiyi istihdam ettiklerini ifade eden Yalçın, “Üretimimiz sürekli arttığı için personel sayısını da yükselterek 7/24 üretim yapacağız” diye konuştu. Yılda 300 bin metrekare üretim kapasiteleri olduğuna değinen Barış Yalçın, yıl sonuna kadar 200 bin metrekare üretim yaparak, 17 milyon TL ciro elde etmek istediklerini belirtti. Üretim kapasitelerini her ay yüzde 20-30 oranında artırdıklarına dikkat çeken Yalçın, “Ama bu rakam bizim için yeterli değil. 2012’deki hedefimiz soğuk hava deposu ve kilitli endüstriyel panel üretiminde bir numara olmak” dedi.


Üretiminin yüzde 20’sini ihraç ediyor


Türkiye genelinde 30’un üzerinde bayileri bulunduğunu belirten Yalçın, soğutma sektörünün ağırlıklı olarak İstanbul’da bulunmasından dolayı bayilerinin yüzde 55’nin İstanbul merkezli olduğunu söyledi. Dolaylı olarak ihracat yaptıklarını dile getiren Yalçın, “Üretimlerimizin yüzde 20'sini ihraç ediyoruz. Çalıştığımız firmalar aracılığıyla Azerbaycan, Arap ülkeleri, Kongo, Fransa, Almanya, Rusya’ya ihracat yapıyoruz’ şeklinde konuştu.

Üretimini yaptıkları panellerin geçme ve birleşim detaylarının önemine dikkat çeken Barış Yalçın, panellerinde çift geçme detayının ve ortalarında eksantrik kilit sisteminin bulunduğunu belirtti. Bu kilit sisteminin montajın çok kolay ve hızlı yapılmasını, bunun yanı sıra soğuk depolarda sızdırmazlığı sağladığını vurgulayan Yalçın, hem enerji anlamında hem de cihaz bakımı anlamında işletme giderlerini azalttığını söyledi. Üretimlerinde hammadde olarak sac ve poliüretan malzeme kullandıklarını belirten Yalçın, hammadde tedarikinde dönemsel sıkıntılar yaşadıklarını aktardı. Sektörlerinde çok fazla fabrikanın açılıp kapandığına dikkat çeken Yalçın, “Merpen altı üretim yapan firmalar pazardan büyük pay almasalar bile verdikleri fiyatlarla yaptığı için değerini ve kalitesini düşürüyor" ifadelerini kullandı.


Özgür Gündüz / DÜNYA


Geri Dön