02 / 05 / 2024

Quasar'ın teması! İkiyüzlü kadın!

Quasar'ın teması! İkiyüzlü kadın!

Mecidiyeköy'de devam eden Quasar İstanbul için, biri Asyalı diğeri Avrupalı kadını temsil eden ikiyüzlü kadın heykeli tema olarak belirlendi. Ünlü mimar VVanders'ın tasarımı 5 metrelik heykel lobide yer alacak 360 derece dönecek.



Mecidiyeköy'de ViatransMeydanbey Ortak Girişimi tarafından yapımına devam edilen Quasar İstanbul'un tasarımını yapan dünyaca ünlü mimar Marcel Wanders ana temayı da tasarladı. Wanders'm 'ikiyüzlü kadın' heykeli, projenin ana teması olarak seçildi. Bir yanında Asyalı, diğer yanında Avrupalı birer kadın yüzünün yer aldığı ve saçları lalelerden oluşan 'Quasar Head' adı verilen tasarım, Quasar Residence'm Ünsal EREKE o is£ [email protected] 0212 313 68 27 AMSTERDAM önemli modern sanatlar müzesi Stedelijk Muzeum'da sergilenen birçok eseri de inşaat tamamlandığında İstanbul'da projedeki yerini alacak. 

Amsterdam'daki stüdyosunda ziyaret ettiğimiz Marcel Wanders, İstanbul'un çok kültürlü bir kent olduğunu, tarih, sanat ve kültürle derin bağları olduğunu söyledi. 


TAKLİT EDİLMEMELİ 


Projedeki sanat eserlerinin İstanbul'da yapılacak projelerde ilham verici olacağını anlatan Wanders, "İlham almalarını isteriz ancak taklit Ouasar ile bir köy tasarladık Tasarımın, gayrimenkul ile ilişkisine de değinen Marcel VVanders, sözlerine şöyle devam etti: "Yılda iki gayrimenkul projesi tasarlıyorum, 50 kişilik ekibimizin tüm enerjisi bu projelere yoğunlaşıyor. Bu nedenle iyi ve verimli sonuç elde ediyor ve sıra dışı işlere imza atıyoruz. Quasar'ı sadece gayrimenkul projesi olarak tasarlamadık. 


Bir topluluğun yaşayabileceği, büyük bir köy tasarladık, insanların, eğlenceli sosyal alanlarda bir arada olabileceği komşuluk ilişkilerinin gelişebileceği bir proje Quasar. İnsanların sadece evlerini değil, birlikte olabildikleri projenin tüm ortak alanlarını tasarlamak ana ilkemiz oldu" İstanbul merkez olacak Hollandalı bir tasarımcı olarak, Hollanda ile İstanbul'un kültürel öğelerini tasarımlarında buluşturduğunu anlatan VVanders, "İstanbul Asya ile Avrupa arasında her açıdan köprü konumunda. İstanbul'un en merkezi noktasında yer alan Quasar İstanbul da uluslararası kültürlerin, sanatın, insanların buluştuğu bir merkez olarak tasarlandı" diye konuştu. 


Habertürk


Geri Dön