18 / 05 / 2024

Ramazan Bingöl: Giyimkent'i ticaret merkezi yapacağız!

Ramazan Bingöl: Giyimkent'i ticaret merkezi yapacağız!

Tekstil sektörünün merkezi Giyimkent, Olağanüstü Genel Kurul’da yeni yönetimini belirleyecek. Üç adaydan biri olan Ramazan Bingöl “Giyimkent’i bütün sektörlere açıp tic



 Giyimkent’te değişim zamanı 

1985 yılında kurulan ve milyonlarca dolar harcanarak inşaa edilen Giyimkent’in şu anki hali içler acısı... 1900 üyesi ve 3 bin dükkanı bulunan ve konum itibariyle İstanbul’un en güzel yerinde inşaa edilen Giyimkent, yüzde 30 doluluk oranı ile çalışıyor. Mevcut dükkanların yarısından fazlası ise depo olarak kiralanmış durumda. 2001 yılından bu yana atıl bir şekilde bekleyen ve bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen Giyimkent, yarın genel kurulunu yaparak yeni yönetimini belirleyecek.

GENEL KURULDA ÜÇ ADAY YARIŞACAK

Genel kurulda, Esenler İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Bingöl, Muzaffer Ceviz ve Ömer Satır aday olarak yarışacak. Giyimkent’in uzun yıllardır yönetim kurulu başkanlığını yürüten Abdullah Çınar’ın ise yeni dönemde başkanlığa aday olmayacağı söyleniyor. Bir çok seçimi geride bırakan Giyimkent, başarılı işadamı Ramazan Bingöl’ün adaylığı ile hareketli bir seçim atmosferine girdi. İşadamlı Bingöl, seçim öncesinde adaylığı ve yapacakları ile ilgili Star İstanbul’a konuştu.

AİDATA ZAM YAPMAYACAĞIZ

“Değişim Grubu olarak adayız” diyen Ramazan Bingöl, Giyimkent’i değiştirme ve geliştirmeyi amaçlıyor. Giyimkent’in İstanbul’un en önemli arazisine sahip ve çok iyi konumda bulunduğuna işaret eden işadamı “Şimdiye kadar burada giyimciler hariç hiçbir sektöre yer verilmediği için 25 sene önceki proje bugün geçerliliğini kaybetti. Giyimkent’i  bütün sektörlere açarak bir ticaret merkezi yapacağız. Bunun için de şu anda birçok talep var. 14 dönümlük bir arsamız var. Bu arsamızı kar ortaklığı ile ihaleye açarak kooperatifimize gelir sağlayacağız ve bir süre sonra gelirlerimiz artınca aylık aidatlara zam yapmayacağız. Giyimkent doğal süreci içerisinde bir seneye kalmadan İstanbul’un ticaret merkezi olacak” diyor. İstoç’u model aldıklarını sötyleyen Ramazan Bingöl, Giyimkent’i şu cümlelerle özetliyor: “Bir elmas madeni üzerinde duruyoruz ve değerlendiremiyoruz.” • NEZİHA ÇAKIRĞLU

‘YENİ TAHTAKALE’ 

İşadamı Bingöl, Giyimkent konusunda bir isim değişikliği de öngörüyor. Bingöl, üyeler isterlerse Büyükşehir ve Valilik’le görüşülüp mevcut Tahtakale’nin kapatılması durumunda Giyimkent’in ‘Yeni Tahtakale’ gibi bir isimle yeniden hayata geçirebileceğini söyledi. Bölgeyi çok iyi tanıyan Bingöl, ekibiyle birlikte hazırladıkları projelerin, bölgenin gelişimi için “Köprüden önce son çıkış” niteliği taşıdığını da ifade ederek, üyelerden bu değişime kulak vermelerini istiyor.

DÜKKANINI SATMAK İSTEYENLER VAZGEÇTİ

Bingöl, Giyimkent üyelerinin ekibine büyük teveccüh gösterdiğini belirterek “Adaylığımızı duyanlar dükkanını satmaktan vazgeçmeye başladı. Bazı sektör dernekleri bizden destek istedi” dedi. Bunlar arasında bijuteri ve aksesuar sektörünün de olduğunu belirterek “Bijuteri sektör temsilcileri bizden 150 dükkan talep etti. Giyimkent’te sektör farklılaştırmasına gideceğiz. İstoç’taki havayı burada yakalamış olacağız” diye konuştu.

İŞTE GİYİMKENT’İ DEĞİŞTİRECEK PROJELER

Ramazan Bingöl, Giyimkent’i değiştirecek ve geliştirecek projeleri şöyle açıklıyor:

2001 yılında kura çekilip tapularının teslim edilmesine rağmen şu andaki durum göz önüne alındığında tekstil sektöründe ısrar etmenin bir faydası olmadığı kanaatine vardık. Sektör harici iş yerlerine izin vereceğiz.

Bütün dükkanların iç ve dış cephe yapım değişiklikleri serbest bırakılacak.

Metronun Giyimkent’e gelişi hızlandırılacak, ilgili kurumlar ile çalışmalar yapılarak Giyimkent’in toplu ulaşım imkanları artırılacaktır. İETT sefer ve hat güzergahları çoğaltılacak, Giyimkent’e İstanbul’un her yerinden ulaşım kolaylaştırılacak.

Giyimkent’in bilinirliği ve kolay bunulabilmesi için bir çok yere Giyimkent tabelası asılacak.

Otelimiz çürümeye terk edilmiş durumdadır. Otelin yap-işlet-devret olarak kiralanması sağlanacak.

Giyimkent’in tanıtımı ile ilgili dergi çıkartılacak. Bu dergilerin düzenli aralıklarla üyelerimizin adreslerine ulaştırılması sağlanacak. Bu dergi ve gazete masrafları reklam bedelleri ile karşılanacak.

İlgili kurumlar ile görüşülerek Giyimkent’in yollarının asfaltlanması sağlanacak.

Yerel ve merkezi yönetimlerle görüşülerek Giyimkent’in İstanbul uluslararası ticaret merkezi ve bir cazibe odağı haline getirilmesi yönünde çalışmalar başlatılacak.

İki ayda bir Giyimkent’te yapılan ve yapılacaklarla ilgili tüm üyelerle bilgi verilecektir. Giyimkent’i üyelerle beraber istişare yaparak yöneteceğiz.

Sanat Sokağı açılacak ve burada sanatçıların özgün eserlerini sergilemesi için gerekli ortam oluşturulacak.

Merkezi kavşaklara güvenlik kulübeleri konulacak, güvenlik kameraları artırılarak Giyimkent’in tamamı

24 saat kamera sistemi ile izlenecek ve güvenlik üst düzeye çıkarılacak.

Giyimkent Spor Kulübü kurulacak ve çeşitli branşlarda spor aktiviteleri gerçekleştirilecek.
Star


Geri Dön