03 / 05 / 2024

Ramazan kolileri cep yakacak! İftariyelikler ve pideye büyük zam var!

Ramazan kolileri cep yakacak! İftariyelikler ve pideye büyük zam var!

Ramazan öncesinde maalesef fırsatçılar harekete geçmiş durumda. Maaş artışlarının arkasından şubat ayı başında pazar ve markette fiyatlar önce artırıldı, sonra da indirildi.



Ramazan kolilerinin gıdaları ve iftariyeliklerde büyük yükseliş oldu. Ürün başına yüzde 30’lara varan zam erzak paketlerinde büyük artışlar yaşanacak. Ramazan öncesi gıda fiyatlarında yaşanan yükseliş, hurma, Ramazan pidesi ve erzak kolilerine de yansıyacak. Maaş artışları ile beraber özellikle gıdada fahiş artışlar şubat başında görülmüştü. Fırsatçılar şimdi de indirim oyunu ile zam yapmaya başladı.

Fırsatçılar yine sahneye çıktı, Ramazan öncesi gıda fiyatları büyük darbe aldı. Makarna, salça, kuru fasülye, et ve süt ürünleri yüzde 20 zamlanırken, iftariyeliklerden hurma 300 lirayı aştı. Geçen yıl 10 TL olan pide de bile fiyat artışı yüzde 100’ü bularak 20 TL’ye dayandığı kaydedildi.

RAMAZAN ZAMMI GELİYOR!

Ticaret Bakanlığı enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile geçen seneden bu zamana denetimleri hız verse de da özellikle asgari ücretteki yükseliş maliyet artışının da  bahanesi oldu. Ramazan öncesi ilk belirgin zam et, süt, süt ürünleri ve bazı tahıl ürünlerinde yaşandı. Ortalama yüzde 20 zamlandı. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma da ateş pahası. Ramazan pidesinde fiyatlar açıklanmadı fakat bazı şehirlerden fiyat talepleri yüzde 10 yükseliş olarak odalara bildirildiği açıklandı. Yine geçen yıl İstanbul'da 10 TL olan 300 gramlık pidenin fiyatı da bu sene ikiye katlanmış durumda.

 Ramazan kolileri cep yakacak! İftariyelikler ve pideye büyük zam var!

RAMAZAN KOLİLERİNDE İNDİRİM OYUNUYLA ZAM!

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, indirim oyunu ile zam yapmaya devam eden fırsatçılar sözde indirimle Ramazan kolilerinin vazgeçilmezi salça, makarna, kuru fasulye gibi ürünlere de yüzde 20 ila 30 zam yaptı. Buna göre, şubat ayı başında 30 TL olan 500 gramlık makarna önce 50 TL'ye çıkarılıp sonra indirim oyunuyla 36 TL'den satışa konuldu. Yine Ramazan kolilerinin vazgeçilmezi olan salçada da benzer oyun dikkat çekti. 38 TL'den satılan 830 gramlık salça, şubat başında 48 TL'ye çıkartılıp sonrasında 40 TL'ye indi. Sofraların vazgeçilmezi olan kuru fasulyede de benzer bir hareket dikkati çekiyor. Şubat başında 120 lira olan iki kilogramlık kuru fasulye geçen hafta 180-190 TL'ye kadar yükseltilirken sonrasında indirim oyunuyla 145 TL'ye kadar çekildi.

HURMA FİYATI DUDAK UÇUKLATIYOR

Ramazan öncesinde hurma fiyatları da hızla zamlanıyor. Geçen hafta 250 TL olarak satılan  Medine hurması bu hafta da 300 TL'ye kadar yükseldi. Buna göre, 300 TL olan Kudüs hurması ise bazı yerlerde 400 bazılarında 500 TL'yi gördü. Sektör temsilcileri bu konuda denetimlerin artırılması gerektiğini kaydetti.

RAMAZAN PİDESİNE YÜZDE 100 ZAM

Ramazan'ın vazgeçilmezi olan pide fiyatları ile ilgili Fırıncılar Odası'ndan henüz açıklama gelmedi. Ancak İstanbul'daki fırıncılara sorduğumuzda geçen yıl 10 TL olan 300 gramlık pidenin bu yıl 20 TL'nin altında olamayacağını, yumurtalı pidenin ise 25 TL'den satılacağını belirtildi.

2023 e-Devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu! Hemen başvurun!

Ramazan kolisi alacaklara önemli uyarı… Tarihi geçmiş ürünlere dikkat!

Ramazan kolisi yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte Ramazan kolisi yardımı başvurusu e-Devlet!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön