15 / 05 / 2024

Ramazan kolisi alacaklar bunları aman sözden kaçırmayın! Uzman isim tek tek uyardı!

Ramazan kolisi alacaklar bunları aman sözden kaçırmayın! Uzman isim tek tek uyardı!

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, Ramazan kolisi alacaklara uyarılarda bulundu. Ramazan kolilerinde nelere dikkat edilmesi gerekiyor?



Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, kendisine yardım kolisi verilen vatandaşların, özellikle gıda maddelerinin üzerindeki son tüketim tarihini kontrol etmesinin oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Açıklamasında "Eğer yardım kolisinde son tüketim tarihi geçmiş ürün varsa vatandaşlar bu yardımı yapan kişi ya da kuruluşu uyarmalılar. Bu yardım kolilerini belediyeler, siyasi partiler, hayır kuruluşları ya da şirketler dağıtmış olabilir" ifadelerini kullanan Aziz Koçal, bu kurum ya da kişiler de yardım kolilerini temin ettiği kuruluşları uyarırsa, bu tür durumların tekrarlanmayacağını dile getirdi. 

Ramazan kolisi alacaklar bunları aman sözden kaçırmayın! Uzman isim tek tek uyardı!

Yardım kolisinde son tüketim tarihi geçmemiş fakat dolmasına az zaman kalan ürünler olabileceğinin altını çizen Koçal, bu ürünlerin de söz konusu tarih gelmeden tüketilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Koçal, yardım ya da bağış yapan kurum ve kişilerin de koliyi hazırlattıkları yerleri ürünler konusunda uyarması gerektiğini belirtti ve "Bu kuruluş ya da kişiler, bu yerleri bizzat denetleyebilir, paket hazırlanırken başında durabilir. Burada yardım yapan kurum, kuruluş ya da kişiler, paket yaptırdığı yerleri ucuz fiyat verdikleri için tercih etmemeli. Kolilere konulan ürünlerin son tüketim tarihi geçmemeli ve merpen altı ürün olmamalı" açıklamasında bulundu. 

Ramazan kolisi alacaklar bunları aman sözden kaçırmayın! Uzman isim tek tek uyardı!

Özellikle bu paketlerin son tüketim ya da tavsiye edilen tüketim tarihi yaklaşmamış, geçmemiş ürünler ile hazırlanması gerektiğini aktaran Aziz Koçal, geçmiş senelerde bunun örneklerine rastlandığını, son tüketim tarihi geçmiş kuru gıdaların yeniden paketlenerek üzerine yeni tarih yazıldığının basında yer aldığını söyledi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile yerel yönetimlerin bu konudaki denetimleri sıklaştırılması gerektiğine dikkat çeken Koçal, konu ile ilgili olarak, denetimlerin bu tür konularda caydırıcı yönü olduğunu belirtti. 

Ramazan sebebiyle gıda ürünlerine talebin arttığına vurgu yapan Koçal, açıklamasında "Özellikle zincir marketler, marketler ve gıda ürünlerini satan işletmeler denetlenmeli. İmalat yapan yerler özellikle denetime tabi tutulmalı. Vatandaşların sağlığını tehlikeye atacak imalatçılar ve satıcılarla gerekli mücadele verilmeli" diye konuştu. 

Yalnızca para cezası verilmesinin yeterli ve caydırıcı olmadığını gündeme getiren Koçal, ticaretten mene kadar giden silsileyi izleyecek caydırıcı önlemlerin alınmasının gerektiğini aktardı. 

Piyasadaki taklit ve tağşiş ürün sayısının da arttığını dile getiren Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, piyasadaki merpen altı ürünleri işaret ederek "Zincir marketlerde bile markasız ve tanımadığımız ürünler yer alıyor. Tüketiciler de bu tür ürünlere karşı dikkatli olmalı. Vatandaşlar çok sayıda ürün yerine, ihtiyaç duydukları kadar ürün satın almalı" ifadelerini kullandı. 

Ramazan kolisi alacaklar bunları aman sözden kaçırmayın! Uzman isim tek tek uyardı!

Ürünün dolapta saklanmasının bozulmayacağı anlamına gelmediğinin altını çizen Koçal, "Bir ürünün dolapta saklanma süresi de var. Ürünü alırken de son tüketim ve tavsiye edilen tüketim tarihlerine dikkat edelim. Paketli gıda alırken saklama sıcaklığı, içindekiler gibi unsurlar da önem taşıyor" şeklinde konuştu. 

Raf fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki farka da dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Aziz Koçal, "Marketlerdeki yoğunluk nedeniyle bunları her zaman takip edemeyebiliyoruz. Fişleri evde kontrol edelim. Market iade yapmıyorsa belgeleriyle tüketici hakem heyetlerinde hakkımızı arayalım" diyerek, vatandaşların haklarını araması gerektiğini söyledi. 

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında Tahıl Koridoru depremi! Hangi borsada kaç lira oldu? Çiftçiler hemen bakın! 

Milli Emlak o ilde 5 bin 500 bin TL'ye arazi satacak! Arazi arayanlar bu tarihi kaçırmayın!

Altının gözü Fed'e çevrildi! Altın fiyatları ne olacak?


Geri Dön