02 / 05 / 2024

İşte geri ödemesiz özel burslar, başvuru süresini kaçırmayın

 İşte geri ödemesiz özel burslar, başvuru süresini kaçırmayın

Üniversite öğrencileri için kritik dönem başladı. Eylül ayı içindeki başvuru dönemini kaçırmayın. 100 binlerce öğrenci burs arıyor. İşte geri ödemesiz özel burslar ve koşulları...



Bu yıl 1 milyon 5 bin 490 öğrenci üniversiteye yerleşti. Bu öğrencilerin 154 bin 859'u açık öğretime, 850 bin 631'i ise örgün eğitime yerleşti. Bu 850 bin 631 öğrencinin 502 bin 295'i üniversite eğitimim için şehir değiştirecek. Üniversite kazanan öğrencilerin yüksek enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığı hatta ailelerinin kara kara düşünmeye başladığı da bir gerçek. Yüksek kira rakamları nedeniyle devasa bir barınma sorunuyla karşı karşıya kalan üniversite öğrencileri eğitim masraflarının altından kalkabilmek için de harıl harıl burs aramaya başladı. Özel vakıfların geri ödemesiz olarak verdiği eğitim burslarında tabiri caizse kıran kırana bir rekabet yaşanacak. Özel vakıf ve derneklerin verdiği bursların miktarı 400 TL ile 1500 TL arasında değişiyor. Lise düzeyindeki öğrencilere burs veren de var sadece kız öğrencilerin eğitim hayatından kopmaması için destek veren de. 

İşte bazı vakıf ve derneklerin verdikleri burslar:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön