09 / 05 / 2024

Ramazan paketi yardımı nasıl alınır? Ramazan kolisi yardımı için nereye başvurulur? Ramazan kolisi kimlere verilir?

Ramazan paketi yardımı nasıl alınır? Ramazan kolisi yardımı için nereye başvurulur? Ramazan kolisi kimlere verilir?

Ramazan paketi, Ramazan ayına az bir süre kala gündemi meşgul eden konulardan biri haline geldi. Peki Ramazan paketi yardımı nasıl alınır?



RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

Kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanmak isteyen muhtaç vatandaşlar, "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurduktan sonra Bölge Müdürlüklerine şahsen ya da posta yoluyla başvuru yapabilirler.

E-DEVLET RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ramazan kolisi yardımı başvurusunda bulunmak için aşağıdaki adımları takip ederek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz;

  • Belediyelerin, vakıfların ve derneklerin internet siteleri üzerinden erzak kolisi başvuru formu doldurulması gerekir.
  • EDevlet kapısı üzerinden erzak kolisi başvurusu yapmak için, kişilerin e-Devlet Kapısı sistemine giriş yaparak, "Sosyal Yardım Başvuruları" seçeneğine tıklaması gerekir.
  • Başvuru formunda, ad, soyad, T.C kimlik numarası, adres ve iletişim bilgileri gibi kişisel bilgileri ile birlikte aile bireyleri ve gelir durumu ile ilgili bilgiler de isteniyor.
  • Başvuru formunu doldurulduktan hemen sonra, ilgili kurumlar tarafından başvurular inceleme işleminden sonra uygun görülen vatandaşlara erzak kolisi dağıtımı yapılmaktadır.
  • Ramazan kolisi, ihtiyaç sahibi ailelere yardım için dağıtılmaktadır. Kimlere yardım yapılacağına dair her kurumun kendine özgü kriterleri bulunuyor. Bu kriterlere göre belirlenen ailelere yardım yapılmaktadır. Bu yüzden de başvuru yapacak vatandaşların başvuru yapacakları kurumların kriterlerini öğrenmeleri gerekir.
  • Ramazan kolisi yardımı başvuruları, genellikle Ramazan ayından önce başlamaktadır ve Ramazan ayı süresince de devam eder. Başvuruların sonuçları kurumların kendi açıklamalarıyla duyurulur. Yaptığınız başvurunuz onaylandığı zaman yardım paketinizi belirtilen yerden teslim alabilirsiniz.
  • Bağlı olduğunuz Belediyenizin EDevlet sistemi üzerinden başvuruları açık değil ise bu alanda başvuruda bulunamazsınız. Sorgulama yapılan her şahıs için sistem tarafından log kaydı tutulmaktadır.

RAMAZAN KOLİSİ KİMLERE VERİLİR?

Ramazan kolisi verilmesinde ilk önce, ihtiyaç sahibi ailelere, yetimlere, mali durumu iyi olmayanlara, yaşlılara, öğrencilere, engellilere ve diğer dezavantajlı olan gruplara verilir. Ramazan kolisi yardımı sadece Müslümanlar arasında değil, herhangi bir dini veya etnik gruba ayrım yapılmaksızın ihtiyaç sahibi olan herkese verilebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön