Kent Haberleri

Ramazan pidesine dev zam! Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan çok konuşulacak açıklama!

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala insanlar tarafından pide fiyatları da merak konusu oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun yaptığı açıklama ile beraber pide fiyatlarına büyük zam geleceği düşünülüyor. Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelen Ramazan pidesi fiyatlarının 2023’te ne kadar olacağı merak ediliyor

Ramazan ayına az bir zaman kala pide fiyatları da sorgulanmaya başlandı. Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelen Ramazan pidesi fiyatlarının 2023’te ne kadar olacağı merak ediliyor. Konuya ilişkin Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan bir açıklama geldi.

 

“10 LİRA OLMA İHTİMALİ YÜKSEK”

Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber pide fiyatlarının 2022’ye göre yükselip yükselmeyeceği de merak konusu oldu. Önceki günlerde Ankara’da 250 gram Ramazan pidesi 4 liraya satışa çıkarken, 300 gramı 10 liraya, İzmir’de 350 gram Ramazan pidesi 6 liradan satışa çıkarken 320 gramının 10 liradan satışa çıkacağı belirtildi.

İşte konuya ilişkin merak edilen ayrıntılar...

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatlarına ilişkin konuştu. Pide fiyatlarının haftaya belli olacağını belirten Balcı; “Pide geçen yıl 6 TL’den satılıyordu, ekmek 3 TL’ydi. Bu yıl ekmek 5 TL, pide 10 TL olma ihtimali yüksek. Maliyet hesabını yaparak söz konusu kurumlara müracaat yapılacak. Şehirlere göre gramlarda farklılık arz edebilir. Ekmekle pide arasında azami yüzde 30 fiyat farkı ortaya çıkmış oluyor. 2022’ye göre azami yüzde 55 fark meydana gelir. Önümüzdeki hafta başında belli olmuş olur” şeklinde konuştu.

 

EKMEK FİYATLARINDA DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın yaptığı açıklamalara göre geçen yıl ekmek 3 TL’den satışa çıkarken, bu yıl 5 TL’den satışa sunuluyor. Balcı, pidenin 10 TL olma ihtimalinin yüksek olduğunun altını çizerken, insanlar da ekmek fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğini merak etti. Balcı, bu konuya ilişkin ekmek fiyatlarında bir değişiklik olmayacağını söyledi.

2022’DE PİDE FİYATI NE KADARDI?

Sade Ramazan pidesi (330 gram) 6 lira

Sade Ramazan pidesi (415 gram) 7,5 lira

Yumurtalı Susamlı Ramazan Pidesi (330 gram) 7,5 lira

Yumurtalı Susamlı Ramazan Pidesi (415 gram) 9 lira

BİM’de airfryer 3.099 TL’ye, 8 bölmeli dolap 679 TL’ye, yağsız fritöz 2.299 TL’ye düştü! 17 Mart 2023 fiyat listesi

O büyükşehir son dakika kararıyla memur alımı yapacak! Detaylar ve şartlar belli oldu!

SGK’dan yeni destek ödemesi geliyor! Başvuru koşulu olmadan aylık 400 TL verilecek! Bu parayı hemen alabileceksiniz!