Ekonomi

Fırıncılar Federasyonu açıkladı! Beklenen pide fiyat açıklaması geldi!

Ramazan ayı yaklaşırken, pide fiyatları merak uyandırdı. Vatandaşlar pide fiyatlarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Bunun üzerine Fırıncılar Federasyonu’ndan açıklama geldi. İşte detaylar!Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatının 10 TL olma olasılığının yüksek olduğunu belirtti

Ramazan pidesi fiyatları önümüzdeki hafta başında netliğe kavuşacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatının 10 TL olma olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

İşte Fırıncılar Federasyonu’nun yaptığı açıklamanın ayrıntıları…

Ramazan ayı yaklaşırken pide fiyatları merak edilmeye başlandı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatlarına dair NTV yayınında açıklama yaptı.

Fiyatların önümüzdeki hafta netleşeceğini aktaran Balcı konuya dair şunları söyledi: "Pide geçen sene 6 liradan satılıyordu, ekmek 3 liraydı. Bu yıl ekmek 5 lira, pide 10 lira olma ihtimali bir hayli yüksek. Maliyet hesabını yaparak ilgili kurumlara müracaat yapılacak. İllere göre gramlarda farklılık arz edebilir. Ekmekle pide arasında azami yüzde 30 fiyat farkı meydana gelmiş oluyor. Geçen yıla kıyasla azami yüzde 55 fark olur. Önümüzdeki hafta başında kesinleşmiş olur."

"EKMEK FİYAT DEĞİŞMEYECEK"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ülke genelinde ekmek fiyatında da değişiklik olmayacağını ifade etti.

ANKARA VE İZMİR’DE PİDE NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz gün Ankara ve İzmir’de Ramazan Pidesi fiyatları belli oldu. Ankara'da satış fiyatı açıklanan Ramazan pidesi, geçen yıl 350 gram olarak 5 TL'den satışa sunulmuştu. Bu yıl ise Ramazan pidesi 300 grama düşürülürken, satış fiyatı da 10 TL olacak. İzmir'de de geçen sene 350 gramı 6 liradan alıcıya ulaşan Ramazan pidesinin bu sene aynı Ankara’daki gibi hem gramajı düştü, hem de zam uygulandı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yapılan açıklamada, geçen yıl 350 gram olarak satışa sunulan Ramazan pidesinin, bu Ramazan ayında 10 liradan satılacağı duyuruldu.  İzmir’de Ramazan Pidesi daha da küçülecek ve 350 gram yerine 320 gram olarak satılacak.

MALİYET ARTIŞI!

Pidenin küçülmesi ve fiyatına zam gelmesinin başlıca nedeninin maliyet artışı olduğunu ifade eden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, onay alan yeni tarifenin 23 Mart Perşembe gününden itibaren geçerli olacağını bildirdi.