06 / 05 / 2024

Rana Dal: Konut projelerine farklılık katacağız!

Rana Dal: Konut projelerine farklılık katacağız!

2000 yılından bu yana Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok mimari projede yer alan Tera Mimarlık, farklı tasarımlar ve yenilikçi ürünlerle bölgeye sinerji katmayı hedefliyor.



2000 yılından bu yana Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok mimari projede yer alan Tera Mimarlık, farklı tasarımlar ve yenilikçi ürünlerle bölgeye sinerji katmayı hedefliyor.  Tera Mimarlık'ın sahibi Rana Dal, bölgeye değer katan birçok projede anahtar teslim inşaat-dekorasyon uygulamalarından iç mekan bitkilendirmesine kadar farklı uygulamalar yaptıklarını belirtiyor.  Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok başarılı projeye imza atan Tera Mimarlık, 2000 yılından beri inşaat, dekorasyon ve peyzaj alanında faaliyet gösteriyor. 


Hizmet alanlarının anahtar teslim inşaat-dekorasyon uygulamalarından iç mekan bitkilendirmesine kadar birçok farklı uygulama kapsadığını söyleyen Tera Mimarlık'ın sahibi Rana Dal, şirket bünyesinde doğal taş ve cam mozaik bölge toptan bayiliğinin de bulunduğunu belirtiyor. Rana Dal, son dönemde Pely Flowers ile kesme çiçek sektörüne de adım attı. Ofis, ev, restoran ve şirketlerin haftalık çiçek servisi, buket çiçek, gelin buketleri ve düğünlerde mekanın çiçeklerle süslenmesi gibi birçok alanda hizmet veren Pely Flower'ın amacının çiçeklere günlük hayatımızda yer açmak olduğunu söyleyen Rana Dal, "Kesme çiçekler ve bitkiler Hollanda, Kenya, Kolombiya ve Türkiye'nin farklı yerlerinden seçilerek geliyor.  Ancak gelecekteki planlarımız arasında üretime geçmekde var" diyor.  İŞKAD Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdüren Rana Dal, Adana'da enerjisi yüksek kadınların birlikteliğini yakalayarak tüm Türkiye'ye yayılan bir sinerji oluşturmak istediklerini de söylüyor.  İŞKAD'ın birçok başarılı projeye de imza attığını belirten Rana Dal, şöyle devam ediyor:


 "K0SGEB işbirliğiyle girişimcilik kursları açmak, anlatmak ve örnek girişimci kadın profilleriyle de bunu desteklemek istiyoruz." Tera Mimarlık ne zaman kuruldu? Sunduğunuz hizmetler hakkında detaylı bilgi verir misiniz? 


1994-2000 villan arasında farklı firmalarda çalıştıktan sonra 2000 yılında kendi işimi kurmaya karar verdim. 0 günden beri de şirketimiz inşaat, dekorasyon ve peyzaj alanında hizmet veriyor. 

Bünyemizde satışını tüm güney bölgesinde gerçekleştirdiğimiz bir doğal taş ve cam mozaik bölge toptan bayiliğimiz mevcut. 8 güney ilimizi ve bunlara bağlı ilçeleri kapsayan bayii satış ağımız var. 

Bunların dışında hizmet yelpazemiz anahtar teslim inşaatdekorasyon uygulamalarından iç mekan bitkilendirmesine kadar birçok farklı uygulamayı kapsıyor. 


Tera Mimarlık'ın şimdiye kadar yaptığı projelerden en önemlileri hangileri oldu? 

Sayamayacağım kadar çok konut ve işyeri projesine imza attık.  En son Organize Sanayi Bölgesi'nde bir plastik fabrikasının idari bina uygulaması ve cephe çalışmalarını, Anamur'da büyük bir muz üreticisinin yeni idari binasını, yine bölgedeki büyük üreticilerinden birinin tavuk entegre tesisinin proje ve uygulamasını, Karataş Yolu üzerinde bir yem fabrikasının proje ve uygulamasını, bazı mağaza zincirlerinin tüm bölge içerisindeki proje uygulamalarını, banka tadilat proje ve uygulamalarını yürüttük. Bu projelerin yanı sıra bahçe mobilyası, doğal taş ve cam mozaik bayiliklerimizle proje ortaklığı yaptığımız birçok mimar, müteahhit ve inşaat finnası sayesinde de bölgemizde birçok projede doğrudan veya dolaylı olarak yer aldık. 



Tera Mimarlık'ın 2015 hedefleri neler? 

Çok farklı tasarımlarla ve yenilikçi ürünlerle, yeniden müşterilerimizi şaşırtacak olan doğal taşlarla hizmet vermeye devam etmek istiyoruz. Uygulaması devam eden projelerimiz var. Bunlardan farklı olarak yeni bir markamız, hizmet kolumuz olacak: Pely Flowers. Bu markayla kesme çiçek alanında hizmet vermek istiyoruz. Altyapı çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 


Kesme çiçek alanına girişinizin nedeni nedir? 

Benim esas alanım peyzaj mimarlığı. Bu nedenle çiçekler her zaman hayatımın bir yerlerinde varlardı zaten. İşim dolayısıyla sık sık yurtdışına çıkıyordum ve oradaki kültürde çiçeklerin günlük hayatın bir parçası olduğunu gözlemliyordum. Biliyorsunuz bizim kültürümüzde çiçek almak özel bir sebep gerektiriyor.  Amacımız çiçeklere günlük hayatımızda yer açmak. Yurtdışında çiçeklerin bizimkilerden farklı olarak, insan psikolojisinde yarattığı pozitif etkiler sebebiyle kullanıldığını gördüm ve bu kullanım şeklini Adana'da uygulamaya karar vererek Pely Flowers'ı hayata geçirdim. 



Pely Flowers'ın sunduğu hizmetlerden bahseder misiniz? 

Pely Flowers çiçek ve bitki tasarımındaki sıradışı tarzını sunuyor.  Ofis, ev, restoran ve şirketlerin haftalık çiçek servislerini sağlıyoruz.  Böylece belirlenen bir bütçe karşılığında her zaman taze çiçeklere ulaşmak oldukça kolay oluyor. Çünkü çiçeklerle, bir mekanda yaratmak istediğiniz her türlü etkiyi rahatlıkla ortaya çıkarabilir, insan psikolojisi üzerinde etkili olabilirsiniz. Aynı zamanda ufak bir buket çiçek, sıra dışı tasarlanmış gelin buketleri ve düğünlerde mekanın çiçeklerle süslenmesi gibi bütün bu hizmetleri Pely Flowers'ta bulmak mümkün. 


Kullandığınız bitki ve çiçekleri nereden temin ediyorsunuz? Üretiminiz var mı? 

Pely'ye tüm kesme çiçekler ve bitkiler Hollanda, Kenya, Kolombiya ve Türkiye'nin farklı yerlerinden seçilerek geliyor. Şimdilik kendi üretimimiz yok.  Ancak gelecekteki planlarımız arasında üretime geçmekte var. Önümüzdeki ay Hollanda'daki çiçek üreticileri ile görüşmelerimiz olacak. 


Pely Flowers için hedefleriniz neler? 

Hedefimiz sektörde başarılı ve örnek çalışmalara imza atmak. 

Avrupa kültüründe olduğu gibi insanların evlerine giderken bile sebepsizce çiçek aldıklarını görüyoruz. Oysa biz de Avrupa'nın bir parçasıyız ve çiçeklere günlük hayatımızda yer vermek istiyoruz.  Ulaşılabilir, makul fiyatlarla hizmet sunarsak uzun soluklu ve başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz. Bunun için üretim şart. Şu anda Hollanda ve Kenya'dan ithal etmekte olduğumuz bitkilerin üretimi için hazırlıklara başladık. 


İŞKAD yönetiminde de yer alıyorsunuz. Derneğin faaliyetlerinden bahseder misiniz? 

İŞKAD, 15 yıl önce kurulan ve alanında ilk olan dernektir.  Amacımız kadınların iş hayatında, birbirlerine destek olarak, güçlenerek ayakta durabilmesi ve iş hayatında çalışan kadınlann sayısının arttırılabilmesi. İŞKAD'da son dönemde gerçekten çok başarılı projelere imza attık.  KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik kursları açmak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle liselerde öğrencilere girişimciliği anlatmak ve örnek girişimci kadın profilleriyle de bunu desteklemek istiyoruz. Ayrıca derneğimizde her yıl kadın zirvesi yaparak Türkiye'nin her ilinden katılımla Adana'da ilkleri gerçekleştirdik. 


"ADANALI KADINLARIN SESİNİ TOROSLARIN ÖTESİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ"

 İŞKUR İŞBİRLİĞİ Adana'da enerjisi yüksek kadınların birlikteliğini yakalayarak tüm Türkiye'ye yayılan bir sinerji oluşturmak istiyoruz. 

Adanalı iş ve meslek sahibi kadınların sesini Torosların ötesine taşımak istiyoruz. Kadın girişimcilerin önünde yer alan engellerin kaldırılması ve kadın istihdamının artması için odalarımızda birlikte projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu projelerimizde OSB, İŞKUR işbirliği sağlayacağız.  Kadınların kredi erişimlerini kolaylaştıracak çalışmalara da imza atmak istiyoruz.  


KADINLARIN YÜZYILI

Girişimci kadınların iş hayatında başarılarını çoğaltacak eğitimleri Sabancı, Koç, Boğaziçi gibi üniversitelerimizle birlikte hayata geçireceğiz. Anı zamanda kişisel gelişim ve başarılı aile yaşamı içinde eğitim projelerimiz olacak. Hedefimiz kadını erkeği ile çağdaş gelişmişlik düzeyini yakalayan bir Adananın yaratılması için elimizi taşın alana koymak. Coca Cola CEO'su Muhtar Kent'in dediği gibi "21 'inci yüzyıl kadınların yüzyılı olacak" ve biz de bunu Adana'da gerçekleştireceğiz. 


Capital 


Geri Dön