29 / 04 / 2024

RE360 Fuarı sektör temsilcilerini bir araya getirdi!

RE360 Fuarı sektör temsilcilerini bir araya getirdi!

“Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360” 4 Aralık 2018 tarihinde başladı. Geleceği yeniden inşa etmek isteyen firma sahipleri FourSeasons Hotel İstanbul Bosphorus’ta bir araya geldi.



“Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360” 4 Aralık 2018 tarihinde başladı. Geleceği yeniden inşa etmek isteyen sektör temsilcileri FourSeasons Hotel İstanbul Bosphorus’ta bir araya geldi. 

Geleceği yeniden inşa etme ve sektöre yeni bir bakış açısı kazandırma kararlılığı ile yola çıkan RE360, geçen yıl gördüğü büyük ilgi üzerine iki gün olarak organize edildi. Sektör paydaşlarının görüşlerini alarak dikkat ve özenle hazırlanan bu buluşmaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra mesleki toplum örgütleri, gayrimenkul sektörü kadar ekonomiye yön veren ulusal ve uluslararası liderleri katıldı.

700’üaşkın üst düzey yöneticinin katıldığı fuarda yatırımcı, geliştirici, mimar, sektör tedarikçisi, finansçı, danışman, bilişim teknolojicisi, akademisyen, şehir plancısı ve turizmciler katılım gösterdi. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Fatma Varank’ın katılımıyla açılışın gerçekleştiği RE360, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ev sahipliğinde bu yıl ikinci kez düzenlendi.

Türkiye’nin geleceğine inanarak destek veren kuruluşlar arasında gayrimenkulde dünyanın en önemli ve en büyük fuarlarından biri olarak nitelendirilen MIPIM’in kamudan özele, yatırımcıdan hizmet üretenine kadar tüm ilgili kurum ve kuruluşların bir araya geldiği buluşmada MIPIM’in stratejik ortak olarak katılması dikkat çekti.

“Bu yıl ikincisi düzenlenen ve gayrimenkul sektörünün temsilcilerini bir araya getiren RE360 buluşmasının inşaat ve gayrimenkul sektörü alanına hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” diyerek sözlerine başlayan Fatma Varank, “Birleşmiş Milletlerin 2017 raporuna göre dünya nüfusu son 12 yılda 1 milyar artarak 2.6 milyara ulaştı. Dünya nüfusunun 2030 yılında 8.6 milyar, 2050 yılında da 9.8 milyara ulaşacağı düşünülüyor. Nüfustaki bu artış inşaat ve gayrimenkul sektörüne olan ilgiyi her geçen gün artırıyor. Bugün nüfusunun yüzde 88’i şehirlerde yaşayan ülkemizde, yaklaşık 19.5 milyon konut bulunuyor. Nüfus artışına oranla her geçen gün ülkemizde konut ihtiyacı artarak devam ediyor. Türkiye’de yıllık 900 bin adet konut inşa edilirken, 700 bin’ in de satışı gerçekleştiriliyor. Bu durum sektörün ekonomimizdeki yerini işaret ederken, sektörün büyüklüğü 2012 yılından bu yana gelişmiş ülkelerin çok üzerinde seyrediyor. 2025 itibariyle sektörün ekonomideki payının gelişmekte olan ülkelerde yüzde 16 - 17 bandında, gelişmiş ülkelerde de yüzde 10 ve üzeri olacağını tahmin ediyoruz. Sektörün gelişmesi için elimizden gelen katkıyı bakanlık adına sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye inşaat ve gayrimenkul sektörünün gelişmesi adına bir dizi çalışmalarda bulunuyor. 2020 bizim için geç, biz MIPIM’e 2019’da adayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak ne gerekiyorsa onu yapacağız.” açıklamasında bulundu.


Geri Dön