07 / 05 / 2024

RE360 Gayrimenkul Buluşması'nda neler konuşuldu? 

RE360 Gayrimenkul Buluşması'nda neler konuşuldu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak fayda adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda buluştu.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver açıklamasında dünyada uygulanan Yeşil Bina uygulamaları enerji verimliliği açısından son derece önemli olduğunu dile getirerek, o nedenle kendilerinin de Türkiye’de Yeşil Bina Sertifika Sistemi’ni hazır hale getirdiklerini kaydetti.

2022 yılının ilk 9 ayında konut satışlarının bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 11,4 artışla 1 milyon 57 bin 193 olarak gerçekleştiğini dile getiren Suver, salonda yer alan gayrimenkul sektörü paydaşlarına “2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerleyerek Türkiye’nin Yeni Yüzyılı’na hazırlanıyoruz, bu başarı sizin eseriniz.' açıklamasını yaptı.

RE360 Gayrimenkul Buluşması nda neler konuşuldu? 

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu da 2022 yılı gayrimenkul sektörü açısından yoğun bir dönem olduğunu söyledi.

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, arsa alımlarının yüzde 5’ten yüzde 10’a yükseldiğini dile getirerek, yapılan araştırmalara göre sektörde en çok talep edilen kavramın “şefkat” olduğu ortaya çıktı. Mehmat Kalyoncu kendilerinin de sektörde akıllı ve vicdanlı şehirler yapmak için elimizden geleni yaptıklarını söyledi.

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada sektörde uluslararası işbirliklerinin gerçekleşebilmesi için bu etkinliklerden vazgeçilmemesi gerektiğini kaydetti. Yonca Aközer açıklamasında Cumhuriyetin 100. yılına girerken konferansta sektör temsilcilerine, dünyayla rekabet edebilmek ve ihracatı yükseltebilmek adına çok değerli konuklar seçtiklerini kaydetti.

Alkaş & HAN Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Cumhuriyetin yeni Yüzyılı'na geçerken Türkiye ve globale açılımın bu toplantı sayesinde deneyim kazanılan daha farklı, yenilikçi, yaratıcı fikirlerin ortaya çıktığı bir çalışma olmasını temenni etti.

Gayrimenkul sektörünün en kapsamlı buluşması CNR Emlak 17-21 Aralık'ta!

Türkiye'de 11 ayda 3 milyona yakın gayrimenkul satıldı! 144.1 milyon TL tapu harcı geliri elde edildi!

'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Hemen bakın!


Geri Dön