03 / 05 / 2024

RE360 Konferansı gayrimenkulün paydaşlarını bir araya getirecek!

RE360 Konferansı gayrimenkulün paydaşlarını bir araya getirecek!

İstanbul'da 5-6 Aralık'ta düzenlenecek olan RE360 Konferansının Türkiye gayrimenkul sektörünün dünya hedeflerine ulaşmasında kilit rol oynaması bekleniyor.



Bu yıl eylül ayında dünyanın en önemli uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM’in İstanbul’da düzenlenmesi planlanıyordu. Ancak, güvenlik gerekçe gösterilerek iptal edildi. Sektör için önemli bir fuar olan MIPIM’in ertelenmesi gayrimenkulcüleri yıldırmadı, sektörün tüm paydaşlan bir araya geliyor. “Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360” konferansı 5-6 Aralık tarihlerinde Four Seasons Hotel İstanbul Bosphorus’ta düzenlenecek. MIPIM’in Türkiye temsilciliğini yapan Alkaş Yönetim Kurulu Başkam ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, bu konferansla Türkiye’de MIPIM’in yapılabileceğini göstermiş olacaklarını söylüyor. RE360’m tanıtımı için bir grup gazeteci ve RE360’a destek veren kurumların temsilcileriyle bir araya gelen Alkaş, Türkiye’nin istihdamda en önemli lokomotif ekonomik güçlerinden biri olan gayrimenkul sektörünü bir numaralı güç haline getirebileceklerini kaydediyor. Türkiye’deki gayrimenkul şirketlerinin uluslararası piyasalara açılması açısından MIPIM önemli bir fuar.


Son yıllarda kamunun da desteğiyle Türkiye, MIPIM’de iyi bir katılım gösteriyor. Avi Alkaş, RE360’ın bir fuar olmadığına dikkat çekerek, önemli bir adım başlattıklarını ve Türkiye’de de bu tür uluslararası fuarların yapılabileceğini ortaya koymak istediklerini belirtiyor. Sektörü bir araya getirecek olan RE360 ile Türkiye’nin bölge sel bir merkez olduğu mesajı da verilecek.


Alkaş, RE360 ile oluşturulacak Ortak Yarar Platformu’nun yaratacağı ortak akıl ile ve buradan doğacak sinerjiyle gayrimenkul sektörünün hem ulusal hem de uluslararası arenadaki katma değerinin daha da artacağına inandıklarım belirtiyor. Alkaş, “Sektörün tüm yapı taşlarını bir araya getirecek bu atılımın gelecekle sektör arasında kurulmuş sağlam bir köprü olacağına inancımız tam” diyor.


Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer de, RE360’ın temellerinin sektörde herkesi kapsayacak bir buluşmanın beklentisiyle atıldığını belirtiyor. Aközer, bu konferansta hedeflerinin gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek sinerji yaratmak olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Ofis, konut, sağlık yatırımları, ulaşım ve turizm yatırımlarının yanı sıra bu sektöre ürün ve hizmet veren firmaların ve kamu katılımıyla vizyon geliştirici, sektörü yakınlaştırıcı ve daha sonra uluslararası boyuta taşıyacağımız bir konferans hedefliyoruz.” Toplam bin 500 kişiyi bir araya getirmesi beklenen RE360 platformunun uluslararası boyuta da taşınması planlanıyor. İki gün boyunca sektörün gündemi 360 derece bakış açısıyla ele alınacak. RE360, sektörün markalaşmasına da katkı sağlamayı amaçlıyor. Katılımcılar, yeni pazarlar ve teknolojik trendler hakkında bilgi sahibi olurken, uzmanların gelecek öngörülerini de dinleme fırsatı yakalayacak. Bu arada, konferansta “Sinerjik 1 Dakika” toplantıları da yapılacak. Böylece, Türkiye’nin her yerindeki tedarikçiler, ürün ve hizmetverenler tanışma fırsatı yakaladığı gibi işbirliği imkanı da bulacak. Diğer yandan, RE360’ta tüketici tercih ve eğilimlerini odağa alan bir tüketici trendleri araştırması da açıklanacak.  



Fortune Turkey 



Geri Dön