19 / 05 / 2024

Recai Berber Yeni Manisa projelerini anlattı!

Recai Berber Yeni Manisa projelerini anlattı!

25. Dönem AK Parti Manisa 1. sıra Milletvekili Adayı Recai Berber, gazetemize çok konuşulacak birjroportaj verdi. Bakanlık için 'hazırım' mesajı veren Berber, Manisa için büyük projelerin müjdelerini verdi.



O müjdelerin başında, 1 milyon dekarlık Gediz Ovası'nın, yaklaşık 700 milyon TL maliyetli bir projeyle basınçlı suya kavuşması geliyor. Bu projeyle çiftçinin sulama maliyeti 5'te 1 'ine düşecek, verimi ise 3 kata çıkacak. Bir diğer projeyle Spil, dünya markası olacak. Teleferik, Mevlevihane'den başlayacak ve 1650 rakıma çıkacak. Teleferikle birlikte 6 yıldızlı bir otel yapılacak. Bir diğer müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunusemre ilçesine 5-6 bin konutluk kentsel dönüşümle gelecek. Ayrıca  TOKİ  ile yeni bir Manisa kurulacak.


AK Parti Manisa Milletvekili ve 1. sıra adayı Recai Berber, gazetemize verdiği 

röportajda bakanlığa yeşil ışık yaktı, Manisalılara büyük haberler verdi Berberden 


Manisa kamuoyunda bakan olması beklenen Berber, bakanlık konusundaki sorumuza verdiği yanıtla adeta yeşil ışık yaktı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevinde her bakanlıkta çalıştığını ifade eden Berber, "Bundan sonra da her bakanlığımıza destek vermeyi sürdüreceğiz. Manisa'da böyle bir teveccüh var. Bunu her gittiğimiz yerde görüyoruz. Bu konuda bir şey söylemek zor. Fakat hazırlıklarımız tam. Hayırlısı neyse o olur." dedi. 


AK Parti Manisa Milletvekili ve 25. Dönem 1. sıra Milletvekili Adayı Recai Berber. Aytaç Kumbaracıoğlu'nun sorularını yanıtladı. Röportajımızda sorulara hayli samimi yanıtlar veren Berber, Manisa'ya yapılacak çok büyük yatırımlardan da bahsetti. 


HEDEF ÜLKE ORTALAMASINI YAKALAMAK 


İlk olarak AK Parti'nin Manisa'daki hedefiyle kendisinin seçim sonuçlarına yönelik tahminlerini öğrenmek istediğimiz Recai Berber, Türkiye'de insanların artık bilinçli oy kullandığına dikkat çekti. Berber, "Manisa'da daha önceki seçimlere göre bu seçimde bir hedefimiz var. O hedef, AK I'arti'nin Türkiye genelinde aldığı oy oranını yakalamak ve geçmek. Yüzde 55'lere ulaşabilmek. Ve bu rakamlarla en az 6 milletvekili çıkarabilmek. Vatandaşımız diğer partilerin tek başına iktidar olamayacağını görüyor ve tercihini AK Parti'nin tek başına güçlü iktidar olmasından yana kullanıyor. AK Parti ile Türkiye'de istikrara kavuşmuş halkımızın bunlardım vazgeçmeye niyeti yok." diye konuştu. 


İLÇE BELEDİYELERİ GÜÇLENDİRİLECEK 


Manisa'da 11 AK Partili belediyenin farkının hissedildiğini belirten Berber, "Kısıtlı imkanlara rağmen bölgesindeki vatandaşın tüm konudaki sorunlarını çok yakından takip ediyor ve biliyorlar. Vatandaşa sıcak ve samimi yaklaşıyorlar. İlçe belediyelerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapıldı. Ancak bu döneme yetişemediği için önümüzdeki döneme kaldı. Onları canlandırmak gerekiyor çünkü ilçe belediyeleri de bütünşehir ğibi oldu. Köyler mahalle oldu ve hizmet bekliyor. 

İlçe belediyelerimizi daha da güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı. 


YUNUSEMRE'YE MÜJDE ERDOĞAN'TAN GELECEK 


Merkezi hükümetin illerin gelişimine katkıda bulunmak istediğini ve bu doğrultuda her türlü çalışmaya hazır olduğunu; ancak Manisa Belediyesi'nin geride kalan 5 yıllık süreçte Manisa'ya hizmet veya köklü sorunların çözümü konusunda hiç istekli davranmadığını ifade eden Recai Berber, "Bu yüzden Manisa imar, inşaat, gelişme konusunda tıkandı. Büyükşehir'in yapamadığını ilçe belediyelerimiz üstlendi. Ve bugün TOKİ vasıtasıyla Manisa'da adeta yeni bir şehir kuruluyor. Ayrıca Yunusemre Belediyesinin 2 projesi bakanlıklara gitti. Bunlardan da çok kısa sürede onay çıktı ve Cumhurbaşkanı'mızın onayını sunuldu. Onay gelip resmi gazetede yayımlandıktan sonra Yunusemre'de 5-6 bin konutluk kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek." dedi. 


BİR MÜJDE DE SPİL DAĞINA VE ŞEHZADELER'E 


Recai Berber, müjdelerine Şehzadeler'le devam etti. Müjdeleri ardı ardına sıralayan Berber, "Bakanlığımız, Spil Dağı Milli Parkı'nda sosyal tesislerin işletmesini Şehzadeler Belediye'mize verdi. Spil'i Manisa'nın; dünyada tanınan markası haline getirmek istiyoruz ve bunun için de Bakanımız Veysel Eroğlu'nun katılımlarıyla yapacağımız programda Manisa'nın Spil'den nasıl yararlanacağını anlatacağız. O proje, Manisa Mevlevihane bölgesinden başlayıp, 1650 rakıma kadar ulaşan teleferik projesi. Ayrıca Spil'e 5 yıldızlı bir otel yapılacak. Teleferik ve otelin ihalesi birlikte yapılacak. Taliplileri de var. Yüzbinlerce insanımız artık Manisa'ya gelecek, hem o bölgeler değerlenecek hem de Manisa'mız marka olacak. Bu otelin ardından diğer otel yapılabilecek, izmir'e gelen her turisti Manisa'ya da çekeceğiz. Dünyanın her yerinden turist alacağız. Manisa'da turizm açısından yapılacak çok şey var. Biz bir kartopu yapıyor ve bunu yuvarlamaya başlıyoruz. Bu kar topu sonrasında bir çığ gibi büyüyecek ve Manisa'nın turizmi hak ettiği, beklenen seviyeye gelecek." îjeklinde konuştu. 


GEDİZ OVASINA 700 MİLYON TL'LİK MÜJDE 


Manisa'nın önümüzdeki dönemde eğitim, sağlık, turizm gibi pek çok alanda, yapımı devam eden çok büyük yatırımlara artık kavuşacağını ifade eden Recai Berber, bir tarım kenti olan Manisa'da tarımın gelişmesi için çok büyük bir projeden de bahsetti. Berber, yaklaşık 700 milyon TL'lik dev yatırım müjdesinin detaylarını şöyle anlattı: "Manisa'nın 1 milyon dekarlık Gediz Ovası'nın sulanması projemiz var. DSİ bununla ilgili fizibilite çalışmalarını tamamlamak üzere. Amaç, otoyollarımızda yaptığımız gibi yap-işlet-devret sistemiyle, çok kısa bir süre içinde Gediz Ovası'nın tamamını basınçlı suyla, yılın 12 ayı, her gün, her saat istenildiği takdirde, bahçenin yanında vanasıyla, kumanda merkeziyle, elektronik sistemle vatandaşımızın istediği zaman sulama yapmasını sağlayacağız. Bu da Manisa'mızın tarımdaki gücüne güç katacak. Damlama sulama, yağmurlu sulama yapabilmek için sondaja gitmeden, Dem ir köprü barajımızdan gelen suyun tamamını basınçlı suya borularla getirmek suretiyle sağlayacağız. Kaynağımız belli. Yaklaşık maliyet 700 milyon TL; ama çiftçimize hiçbir maliyet getirmeden yapacağımız bu projeyle üreticimizin verimine verim katılacak. Ayrıca çiftçimizin sulama maliyetlerini 5'te l'e indirmiş olacak, verimi 3 kata çıkarmış olacağız. 1 yıl içinde ihaleye çıkılacak olup, 3 yıl içinde tamamlanmış olmasını hedefliyoruz. 


BAKANLIĞA HAZIRLIKLAR TAMAM 


Berber son olarak, bakanlık konusundaki sorumuzu da hayli içten bir şekilde şu sözlerle yanıtladı ve adeta yeşil ışığı yaktı: "Ziyaretlere gittiğimizde, bir çok yerde bakanlık konusunun konuşulduğunu görüyor, bu konuda teveccüh görüyoruz. Ben 2. dönemi tamamladım. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yaptım. Bu görevi daha önce yapmış arkadaşlarımız ayrıldı ve kabinede görev aldılar. Biz zaten bakanlıktaki arkadaşlarımıza teknik anlamda oldukça destek veriyoruz. Bu konudaki her hazırlığımızı tamamladık. Bu tamamen Başbakan'ımızın elinde olan bir şey. Biz hizmetimize her şekilde devam edeceğiz. Böyle bir görev verilirse Manisa'mız için layıkıyla çalışacağız. Ama dediğim gibi hazırlıklarımız tam. Havırlısı nevse o olur.''


Manisa'da Gündem


Geri Dön